Informacija gyventojams dėl gyvūnų laikymo ir priežiūros

P1220071Informuojame, kad  š. m. sausio  – vasario mėn. Pagėgių savivaldybės administracija kartu su Pagėgių seniūnijos ir Tauragės apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Pagėgių policijos komisariato pareigūnais organizuos reidą dėl gyvūnų laikymo ir priežiūros, taip pat bus organizuojamas bešeimininkių gyvūnų gaudymas.

 Pagėgių savivaldybės administracija primena, kad asmenys, laikantys gyvūnus (šunis, kates), privalo laikytis galiojančių Pagėgių savivaldybės administracijos direktoriaus 2013 m. rugsėjo 26 d. įsakymu Nr. A1-862 patvirtintų Gyvūnų laikymo Pagėgių savivaldybės teritorijos gyvenamosiose vietovėse taisyklių. Taip pat  gyvūnų savininkai privalo užtikrinti savo augintinių vakcinavimą nuo pasiutligės ne rečiau kaip kartą per metus bei užregistruoti gyvenamosios vietos seniūnijoje ir mokėti vietinę rinkliavą už gyvūnų registravimą ir laikymą daugiabučiuose namuose.

Asmenys pažeidę gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo bei Gyvūnų laikymo Pagėgių savivaldybės teritorijos gyvenamosiose vietovėse taisykles, atsako Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka.

Prašytume tinkamai pasirūpinti savo augintiniais.

 

Pagėgių savivaldybės administracijos vyriausioji specialistė sveikatai ir sanitarijai
Irena Levickienė

pagegiai.lt

meslaisvi.lt