Panevėžio savivaldybės administracijos direktorė dukrelei davė savo pavardę

Kristina-Vareikienė.

K.Nakutytė po daugiau kaip 20 metų vėl paėmė į rankas virbalus ir numezgė dukrelei suknelę, kepurytę ir kojinytes. U.Mikaliūno nuotr.

Inga SMALSKIENĖ

sekundė.lt

Šią savaitę Panevėžio miesto savivaldybės interneto svetainėje apsilankę gyventojai nustebo – Savivaldybė patyliukais išsirinko naują administracijos direktorę Kristiną Nakutytę.

Tačiau pastabesni netruko atkreipti dėmesį, kad nuotraukoje tai ta pati moteris – Kristina Vareikienė.

Dukrelei davė savo pavardę

Šiuo metu trijų mėnesių dukrelę auginanti spalio pabaigoje 43-ejų sulauksianti valdininkė „Sekundei“ patvirtino susigrąžinusi mergautinę pavardę. Ją davė ir savo birželio 6-ąją gimusiai dukrytei Joanai.

Ponia Kristina jau ir anksčiau turėjo minčių pasikeisti pavardę, tačiau kol santuokoje su buvusiu vyru gimęs sūnus nebuvo sulaukęs pilnametystės, to daryti neskubėjo. Dabar pirmagimis jau suaugęs – šių metų gruodį jam sueis 19 metų.

„Šiemet susiklostė labai tinkamos aplinkybės susigrąžinti mergautinę pavardę“, – kalbėjo prieš dešimtmetį išsituokusi moteris.

Savivaldybėje, ant administracijos vadovės kabineto durų, kol kas nėra jokios lentelės su vardu ir pavarde. Dabar čia laikinai įsitaisęs miesto meras Vitalijus Satkevičius, nes jo paties kabinetas remontuojamas.

Mažylė auga sveika

Administracijos direktorė atostogų yra išėjusi iki spalio 23 dienos. Ir K. Nakutytė patvirtino, kad ilgai užsisėdėti namuose neplanuoja. Tačiau ar greitai ji grįš į darbą, priklausys nuo dukrelės sveikatos. Taip pat nuo to, kaip seksis surasti patikimą auklę. Dabar K. Nakutytei prižiūrėti mažylę padeda mama, sūnus.

Kristina Vareikienė„Tvarkos ir teisingumo“ partijai priklausančios politikės kūdikis gimė dviem mėnesiais anksčiau. Moteris buvo nusiųsta į Santariškių klinikas pasikonsultuoti, tačiau gydytojai jos nebeišleido namo. Po poros dienų, birželio 6-ąją, pasaulį išvydo 1,9 kg 42 cm ūgio mergytė.

Neišnešiotam kūdikiui prireikė intensyvios priežiūros, tačiau dabar didžiulis motinos nerimas dėl vaiko sveikatos jau praeityje. K. Nakutytė pasidžiaugė, kad dukrytė yra sveika, sveria 4 kilogramus, krykštauja.

„Džiaugiuosi kiekvienu rytmečiu, kiekvienu dukrelės gugavimu“, – vėlyvos motinystės patirtimi mielai dalijasi politikė.

K. Nakutytė lygina, kad dabar į vaiko auginimą žiūri kitaip nei būdama jauna.

„Dabar laukiu, kada Joana pabus“, – juokėsi ji.

Taučiau dviejų vaikų mama vienodai jaudinasi ir dėl suaugusio sūnaus, ir dėl trijų mėnesių dukrelės. Pasak ponios Kristinos, vaikai – nesvarbu, dideli jie ar maži, – tėvams visada liks vaikai.

Apie dukters tėvą nekalba

Pasiryžusi brandžiame amžiuje susilaukti nesantuokinio kūdikio politikė žinojo, kad neišvengs apkalbų. Dar jai besilaukiant kolegos ėmė spėlioti, kas kūdikio tėvas. Pagimdžiusi K. Nakutytė vėl spaudžiama atskleisti, kas mažosios Joanos tėtis. Į šį klausimą moteris neatsako.

„Kiekvienas žmogus turi asmeninių išgyvenimų. Man Joanos gimimas yra labai brangi asmeninė patirtis, kaip ir ryšys, iš kurio ji gimė. Todėl nenorėčiau tuo su visais dalintis“, – sako ji.

K. Nakutytės dukters vaiko gimimo liudijime įrašo apie tėvą nėra. Pasak ponios Kristinos, toks sprendimas priimtas dar prieš jai gimstant.

Administracijos direktorę šią savaitę nemaloniai nustebino jos buvusio bendrapartiečio, Savivaldybės tarybos nario Manto Leliuko elgesys. Vienoje televizijos pramoginėje laidoje jis spėliojo, ar galėtų būti teisingi gandai, kad K. Nakutytės dukters tėvas yra Seimo pirmininkės pavaduotojas, partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys Kęstas Komskis. Pastarasis laidos kūrėjams siūlė klausti pačios Panevėžio savivaldybės administracijos direktorės, kas jos vaiko tėvas.

Tris suaugusius vaikus turintis K. Komskis yra našlys.

„Keista, kad politikai, užuot rūpinęsi miesto reikalais, kvaršina sau galvas dėl kolegų asmeninio gyvenimo. Manau, kad ponui Mantui derėtų labiau džiaugtis savo trimis stebuklais – vaikais, – ir mažiau energijos skirti gilinimuisi į svetimų žmonių gyvenimą“, – kalbėjo K. Nakutytė.

sekunde.lt