Kaip atpažinti socialiniuose tinkluose uždarbiaujantį „Trolį”

troll

Uždarbio soc. tinkluose sąlygos

Didžioji dalis šiuolaikinės visuomenės yra užsiregistravusi socialiniuose tinkluose arba dalyvauja įvairiuose forumuose. Šiose svetainėse visi turi aibes draugų, kurių niekada nebuvo sutikę gyvai. Dalis tokių draugų būna pasivadinę anoniminiais vardais, o išvaizdą slepia po įvairiomis kaukėmis. Tačiau po tokiais menamais draugais gali slėptis paprasčiausias „trolis”, kuris internete siekia  uždarbio, t.y. dalyvavimas diskusijose ir įvairių nuotraukų bei komentarų po jomis talpinimas yra pagrindinis jo pragyvenimo šaltinis. Dažniausiai tokių „trolių” užduotis formuoti kitų soc. tinklų dalyvių nuomonę apie kokią nors valstybę arba reiškinį.  Greičiausiai kiekvienas savo bendravimo rate tokių draugų turite, nes tokio uždarbio mastai sparčiai plečiasi. Skelbimas, kurį aptikome vienoje  Rusijos svetainių būtent kviečia žmones tokiu būdu užsidirbti pinigų. Skelbime nurodytos visos darbo ir uždarbio sąlygos. Pagrindinės temos, kurių reikalauja „trolių” darbdaviai, tai rašyti ir diskutuoti apie blogėjantį gyvenimą užsienio valstybėse , rusakalbių žeminimą, skurdą ir visą tai daryti gero gyvenimo Rusijoje fone. Visi norintys tuo užsiimti gauna instrukcijas kaip ir kur tą daryti, privalumas būti užsiregistravusiam socialiniame tinkle. Darbdaviai taip pat pageidauja, kad sutinkantys dirbti tokio pobūdžio darbą bent minimaliai susigaudytų politinėje situacijoje.

Apmokomas kiekvienas paskleistas tinkle „trolio” pranešimas. Skelbimo autorius rašo, kad vidutinė suma už vieną tokį įrašą yra nuo 5 iki 15 rub., būna ir daugiau, tačiau retai. Raginimuose dirbti nurodoma, kad užsiimant tokiu verslu, per dieną galimą uždirbti nuo 500 iki 700 rub. arba 10 -15 Eur, svarbiausia nekopijuoti iš interneto, bet rašyti kažką savo.Toks darbas siūlomas pastoviam laikui, mažiausiai trims mėnesiams, rašyti galima ne kiekvieną dieną, užtenka tris, keturis kartus per savaitę.

Susipažinę su šiais „trolių” atpažinimo faktais greičiausiai tarp savo menamų draugų aptiksite tokių „veikėjų”, todėl galėsite įvertinti, kurie iš jų nusprendė tapti užsienio valstybių informaciniais kariais.

 

Informacijos Analizės Asociacija

meslaisvi.lt