Geležinkelio bėgiai pakvipo korupcija

Kokį kelią pasirinkti, sąžiningą ar korumpuotą?- štai koks klausimas sunkiausias daugeliui valdininkų

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus ir Šiaulių valdybų pareigūnai atlieka didelės apimties ikiteisminius tyrimus dėl strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčios įmonės AB „Lietuvos geležinkeliai“ ir jos dukterinės UAB „Gelsauga“ vykdytų viešųjų pirkimų.

STT pareigūnai ikiteisminio tyrimo metu surinko faktinių duomenų leidžiančių pagrįstai įtarti, kad kai kurie AB „Lietuvos geležinkeliai“ Krovinių vežimo direkcijos, Geležinkelio infrastruktūros direkcijos Šiaulių filialo darbuotojai ir UAB „Gelsauga“ vadovai, galimai piktnaudžiaudami tarnyba, 2013 m. neskaidriai organizavo didelės vertės infrastruktūros remonto ir statybos darbų viešuosius pirkimus.

Įtariama, kad  viešieji pirkimai dėl statybos ir remonto darbų pirkimo būdavo vykdomi iš anksto susitarus su konkrečių bendrovių atstovais dėl viešųjų pirkimų konkursų laimėjimo.

Vykdydami šiuos ikiteisminius tyrimus, STT pareigūnai šiandien atliko virš 30 kratų ir tyrimui reikšmingų dokumentų poėmių AB „Lietuvos geležinkeliai“, UAB „Gelsauga“ bei su fiktyviais viešaisiais pirkimais susijusiose įmonėse Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje. Įtariant  piktnaudžiavimu arba padėjimu piktnaudžiauti yra sulaikyti 7 asmenys.

Atliekamus ikiteisminius tyrimus kontroliuoja ir jiems vadovauja Vilniaus ir Šiaulių apygardų prokuratūrų prokurorai.

STT informacija