Pagėgių miesto šventėje idėjinių vadų garbinimas

Socializmo šūkiai, idėjinių vadų garbinimas, pionieriai- visą tai dar puikiai prisimena vyresnės kartos Lietuvos gyventojai.Pajausti laikmetį, kuomet Lietuva buvo komunistinės valstybės sudėtyje, Pagėgiškiai galėjo rugsėjo 21d. vykusioje miesto šventės atidarymo ceremonijoje. Jos metu Pagėgių Kultūros centro vadovė Svetlana Jašinskienė pristatė jos žodžiais tariant-tris garbingiausius Pagėgių žmones. Tai merą V.Komskį, Seimo narį Kęstą Komskį ir Pagėgių Savivaldybės administracijos vadovą, Vaidą Bendaravičių. Apie šios trijulės „garbingus” poelgius mes rašėme ir rodėme tikrai nemažai, o vienas artimiausias sprendimas, kuris bus priiminėjamas rugsėjo 26d. Pagėgių savivaldybės Tarybos posėdyje taip pat vertas „garbingos” vietos. Tą dieną bus balsuojama už leidimo pradėti griauti smėlio pylimą suteikimą Pagėgių komunaliniam ūkiui.

Lyderiai ir jų kultas – tai tema, kurią privalu aprašyti šiek tiek plačiau. Nors  komunistinės santvarkos lyg ir neturime , tačiau akivaizdžiai dar vyrauja visuotinis lyderių kultas, kuris peržengia sveiko proto ribas. Visos šalies biudžetinių įstaigų darbuotojai lenkia savo nugaras „statuloms”, kurios sutinkamos kiekviename miestelyje. Lyderių portretai yra pritvirtinti savivaldybių posėdžių salėse, kiekvieno renginio metu minimos ir aukštinamos jų pavardės.

Stebint S.Jašinskienę miesto šventės atidarymo metu, susidarė įspūdis , kad bet koks jos nukrypimas nuo scenarijaus kainuotų jai griežtą papeikimą, atleidimą iš darbo. Labai tikėtina, kad nepavadinusi trijulės garbingais,  ji atsidurtų ir teisme už aprašomų veikėjų garbės ir orumo įžeidimą. Tokias įvykių  atomazgas patyrė jau ne vienas Pagėgiškis, drįsęs sukritikuoti šio krašto vadukus

Tikimės, vaizdas greitai pasikeis…
meslaisvi.lt