Atimti iš Putino Maskva reikštų jo valdžios modelio griūties pradžią

A.Navalnas viename iš agitacinių susitikimų.

Rugsėjo mėnesio pabaigoje vyks rinkimai į Rusijos sostinės Maskvos merus, kuriuose ketina dalyvauti ir didžiausiais Rusijoje Putino kritikas, Aleksejus Navalnas. Tačiau šis opozicionierius yra kaltinamas didžiulio mąsto miško vagystėmis už kurias jam gresia 5 metai nelaisvės. Šią bylą A.Navalno komanda vadina politine, kuria siekiama pašalinti rimčiausius konkurentus mūšyje dėl Maskvos.

Rusijos žurnalistas, Dmitrijus Bykovas viename iš opozicionieriaus susitikimų su visuomene, paklausė jo, kaip tu įsivaizduoji savo likimą rugsėjo pabaigoje:

-Supratimo neturiu.  Ten viršuje rimtai susirūpinę ir su kiekvienu savo žingsniu apsunkina mano dalyvavimą rinkimuose. Jie turi tris variantus.

Duoti man realią bausmę-reiškia užsitraukti  didžiulį pasipriešinimą, o „Manežka“ jiems labai nepatiko. Tariamai taiki, nesankcionuota eisena link Kremliaus, ten sėdinčius privertė nejuokais susimąstyti.  (Priminsime, kuomet Aleksejus Navalnas šių metų, liepos 18 dieną buvo suimtas Kirovo miesto teismo salėje, didžiuosiuose Rusijos miestuose kilo nesankcionuotų protestų banga po kurių rusų teisėsauga buvo priversta paleisti šį opozicionierių.) Jie greičiausiai peržiūrinėja socialiniuose tinkluose vykstančią revoliuciją, kad ten buriasi šimtai tūkstančių žmonių, tai minimumas, ir daugiausia jauni vyrai. Maža kas, sugalvos koks vienas padegti automobilį pavyzdžiui ir situacija  valdžiai taps nekontroliuojama. Reikia jiems to? Manau ne.

Jei man skirtų lygtinę bausmę, tuomet eliminuotu iš viešosios politikos, uždraustų kandidatuoti į bet kokias valstybines pareigas, tačiau tada skaitytųsi, kad jie sužaidė atgal, o šito jie labai nemėgsta. Dėl tos pačios priežasties, jie negali manęs ir išteisinti. Juk svarbiausia dabar jiems būtent, jėgos ir pykčio  demonstravimas. Po to, kai  aš juos vadinu vagimis, kitaip jie negali,- baigė A. Navalnas.

 

vertė meslaisvi.lt