3,5 promilės ir nepilnametis šalia, tokia atomazga automobilio gaudynių Pagėgiuose

Birželio 6 dieną, Pagėgiuose, netoli prekybos centro ‘Halė”, buvo sulaikytas neblaivus vairuotojas. Po bandymo pasprukti nuo jį stabdžiusių pareigūnų, gerai įkaušęs „ralistas” buvo užspęstas į kampą. 1967m. gimęs vairuotojas, A.P., į alkoholio matuoklį pripūtė 3,5 promilių neblaivumo laipsnį. Tokie skaičiai byloją apie sunkų girtumą. Maža to, šalia nuo policijos sprukusio baliavotojo ant priekinės automobilio sėdynės sėdėjo ir nepilnametis vaikas. Sulaikytas vairuotojas buvo patalpintas į laikinojo sulaikymo izoliatorių. Jis, pasak policijos atstovės spaudai, už vairo panašios būsenos  pakliūva jau ne pirmą kartą.

Šis kelių neklaužada  pamušė per paskutinius dvylika mėnesių pakliuvusių neblaivių vairuotojų girtumo laipsnio rekordą.

Viso per paskutinius dvylika mėnesių Pagėgių savivaldybėje sulaikyti ir nubausti 60 neblaivių vairuotojų. Jauniausiajam 19 metų, vyriausiajam 57 metai. Didžiausia nuobaudą, kuri paskirta prasižengėliams, buvo 5000lt su teisių konfiskavimu 12 mėn. Labiausiai padauginęs alkoholio prie vairo sėdo 39 metų vyras, kurio neblaivumo laipsnis  buvo 2,69 promilės. Iš visų 60-ties pakliuvusių neblaivių vairuotojų tik viena moteris, kuri į alkoholio matuoklį įpūtė 0,94 promiles.

Neblaivių vairuotojų sąrašas nubaustų Pagėgių savivaldybėje per paskutinius 12 mėn

[hr]

Anoniminių alkoholikų susirinkimai Pagėgiuose vyksta kiekvieną antradienį ir penktadienį 19.00 val. Vytauto g. 18 (iš kiemo pusės). Pavargai gerti,ateik.