Mes žinome, ką Pagėgių valdžia padarė praeitą vasarą(video)

Nukastas smėlio pylimas

Paskutiniame Pagėgių savivaldybės Tarybos posėdyje meras Virginijus Komskis užsiminė, jog artimiausiu metu sušauks neeilinį Pagėgių Tarybos posėdį, kuriame bus svarstomas smėlio pylimo, esančio netoli upės Nemunas, perdavimo Pagėgių komunaliniam ūkiui klausimas. Tokie Pagėgių valdžios planai privertė mus prisiminti metų senumo įvykius. Tada meslaisvi redakcija sulaukė skambučio, kuriuo buvo pranešta, jog Pagėgių savivaldybei priklausantis smėlio pylimas yra dideliais mastais nukasinėjamas. Nuvykę į įvykio vietą pamatėme, kaip UAB „Meliovesta” priklausanti technika uoliai darbuojasi šiame Pagėgių gyventojams priklausančiame objekte. Apie tai galite prisiminti Čia. Dėl šio įvykio, informacijos analizės asociacija pradėjo tyrimą. Tuo metu Pagėgių savivaldybės administracija  davė atsakymą, jog apie jokius smėlio pardavimus nieko nėra žinoma. Todėl buvome priversti kreiptis į Pagėgių policijos komisariatą, kad šis išsiaiškintų, kam UAB ” Meliovesta” kasa šį Pagėgių gyventojų turtą. Pagėgių PK tyrėjas Robertas Antanaitis nustatė, kad statybininkus nusamdė Pagėgių seniūnas Dainius Macukevičius, kuriam smėlio prireikė Pagėgių gatvių bei šaligatvių barstymui žiemos metu. Sąskaitoje, kurią pasirašė Pagėgių seniūnas už paslaugas „Meliovestai”, buvo nurodytas 40 kub.m. smėlio kiekis. To ir pakako tyrėjui Robertui Antanaičiui, kad baigtų šį tyrimą.

Tauragės apylinkės prokuroras Egidijus Žylius apskritai nematė pagrindo apklausti  pareiškėjų, kurių netenkino Pagėgių policijos išvados. E.Žylius nusprendė, kad tyrėjas ,Robertas Antanaitis,  šį įvykį ištyrė kompetetingai.

Koks tiksliai smėlio kiekis buvo nukastas praeitą vasarą, nepasakysime. Tačiau žemėlapyje, kuris buvo sudarytas dar sovietiniais laikais matosi kokio ilgio buvo šis pylimas. Jis tesėsi daugiau nei du kilometrus. Dabar  pylimo likę tik 123 metrai

Smėlio pylimas yra statinys. Ir nesvarbu, kokia šio pylimo paskirti buvo numatyta jo statymo stadijoje. Statinių statymą, remontavimą, renovavimą ar kaip šiuo atveju griovimą, reglamentuoja statybos įstatymai. Jie numato, kad sprendimą nugriauti savivaldybei priklausantį statinį priima savivaldybės Taryba. Tokio sprendimo Pagėgių savivaldybės Taryba nėra priėmusi iki šiol. Maža to, nėra net gavusi prašymo, dėl  leidimo suteikimo pylimo griovimui. Ar tai reiškia, kad vykdydami smėlio pylimo ardymo darbus ,Pagėgių seniūnas  kartu su UAB „Meliovesta” pažeidė  įstatymus? Palikime šį klausimą spręsti atitinkamoms struktūroms.

Meslaisvi  savo ruožtu nusprendė suskaičiuoti likusį smėlio pylimo kiekį,  kad ateityje kiltų mažiau klausimų ir mums, ir policijai ir Pagėgių valdžiai. Šiuos skaičiavimus įamžinome video medžiagoje:

 

Nežiūrėjusiems video galime pasakyti, kad suskaičiavus  smėlio kiekį gavome apie 13 000 kub.m . Sėkmingai jį pardavęs,Pagėgių komunalinis ūkis turėtų gauti apie 300 000 Lt

UAB „Meliovesta” didžiausia akcininkė yra Pagėgių savivaldybės  vaikų teisių apsaugos skyriaus vadovė Lina Augustinavičiūtė. Šiuo metu ši specialistė yra vaiko auginimo atostogose. Dar vienas Pagėgių savivaldybės viešas asmuo savivaldybės Tarybos narys Bronius Budvytis turi antrą pagal dydį akcijų paketą. Šis tarybos narys priklauso partijai „Tvarka ir teisingumas” .Greičiausiai ši politinė jėga tvarką ir teisingumą supranta ne taip, kaip dauguma Lietuvos gyventojų.

Mūsų žiniomis dar gerokai iki meslaisvi svetainės atsiradimo, šiuo pylimu pasinaudojo viena iš stambiausių Kauno miesto statybinių organizacijų.

meslaisvi.lt