Geriausi policininkai, ar jie iš tiesų tokie yra?

Tauragės apskrities vyriausiasis komisariatas išsirinko geriausią prevencinių padalinių pareigūną.

Konkurse policininkai turėjo sėkmingai pasirodyti šaudymo ir taktikos rungtyse bei išspręsti teorinių žinių patikrinimo testą. Patruliai rungėsi šaudymo bei administracinio teisės pažeidimo protokolo formavimo rungtyse, turėjo išspręsti teorinių žinių patikrinimo testą ir įveikti kliūčių ruožą. Geriausiai šias užduotis atliko Pagėgių policijos komisariato pareigūnas.

Mes neskelbsime šio pareigūno pavardės, tegul ji lieka šio komisariato vaidinamame spektaklyje. Kodėl taip sakome? O gi todėl, kad  išrinktasis „geriausiu“ policininku, labai gerai moka pridengti Pagėgių savivaldybės vietinių politikų daromus nešvarius darbelius. O tų darbelių iš ties nemažai. Pradedant nuo nusikalstamu būdu vykstančių rinkimų į savivaldybės tarybas iki rimtesnių, tokių kaip savivaldybės turto grobstymas. Ar galima išrinkti geriausiu pareigūnų tokį policininką, kuris net neįstengia apklausti visų liudininkų, mačiusių vieną ar kitą politikų vykdomą nusikaltimą? Kuris ragina kitus savivaldybės tarnautojus prisidėti prie nusikaltimų dangstymo, klastojant dokumentus? Ar gali būti geriausiais tokie, kuomet jų  pridengti politikų prasižengimai įtakoja savivaldybėje dirbančių mokytojų darbo sąlygas? , Panašių policininkų dėka,  piliečiai norintys  prisidėti prie demokratijos didinimo Pagėgių savivaldybėje, atsiduria teisiamųjų suole.

Ar rinkdama geriausiais tokius pareigūnus policijos vadovybė suvokia, jog dar labiau mažina žmonių pasitikėjimą šia institucija? Ne tik mažina, bet verčia jaustis kaip gūdžiais tarybų valdžios metais, kuomet  sovietų propaganda garsiai „trimitavo“ , kad LTSR gyvenimas puikus.

Lietuvoje politikų nusikaltimai tampa vis labiau akivaizdesni, apie juos sužino vis daugiau žmonių, todėl šis policijos spektaklis kažkada  baigsis. O jo pabaigai labiausiai tiktų scena, kai didžiausius nusikaltimus padariusiems politikams būtų uždėtos jiems tinkamos „apyrankės“. Va tada ir paskelbsime geriausią pareigūną. Ir jį skelbs ne policijos vadovybė, bet žmonės, išsiilgę teisingumo.

 

meslaisvi.lt