Baisi Sirijos karo pabėgelių realybė.

Mažametės pabėgėlės iš Sirijos dažnai tampa nusikaltėlių iš Jordanijos aukomis. Vietiniai gyventojai vagia jas iš pabėgėlių stovyklų ir netoliese  prievartauja. Sirijos karo bėglių dislokavimo vietose atsidaro sekso biržos, kuriose arabai gali nusipirkti sau „žmoną valandai“. Ypač sudėtinga situacija susidarė stovykloje, netoli Zaatario miestelio, Jordanijoje.

„Mūsų pabėgėlių stovykloje buvo pagrobtos trys mergaitės. Jas išprievartavo, o po to grąžino atgal. Jordanijos vyrai niekina mergaites kurioms vos septyni metai.“,-pasakojo stovyklos gyventoja Isra Mochamad.

„Prievartautojai į stovyklas atvyksta naktį. Dažniausiai merginos grobiamos einant į tualetą. Todėl daugelis motinų šią procedūrą keliasi daryti su dukromis kartu. Kai kurios merginos bijodamos būti pavogtomis, naktį į tualetą visai neina. Jos kenčia iki ryto“,-kalbėjo pagyvenusi moteris Uma Chamad.

Bet tai dar ne viskas. Badas sukūrė sekso paslaugų rinką. Išsigudrinę, kai kurie Sirijiečiai, patys  nusprendė pardavinėti savo vaikus Jordaniečiams. Valandai perleidę mergaitę pirkliu, jie gauna  55 dolerius.

Jordanijos valdžia į šią situaciją nesikiša, todėl tai verčia mergaičių tėvus imtis savų priemonių. Jie organizuojasi savisaugos būrius ir patruliuoja kiaurą parą aplink pabėgėlių stovyklas. Pastebėję įtartinus asmenis, šauna be perspėjimo. Tokiu būdu greta stovyklų susiformavo smurto zonos, kuriose negalioja jokie įstatymai.

 

meslaisvi.lt