Futbolininko džiaugsmas virto košmaru.

Graikų futbolo federaciją už jų nuomonę nacistinį žestą iki gyvenimo pabaigos uždraudė Atėnų „AEK“ futbolininkui, saugui Giorgosui Katidisui dalyvauti Graikijos futbolo rinktinės sudėtyje.

Incidentas įvyko tarp „AEK“ ir „Verijos“, kurios baigėsi afinų pergale 2:1,rungtynių metu. Įmušęs įvartį, Katidisas nuplėšė nuo savęs marškinėlius ir iškėlęs ranką panašiai kaip naciai sveikindavo A.Hitlerį, bėgo prie tribūnų.

Šis sportininko žestas  skubiai privertė  į posėdį susirinkti Graikijos futbolo vadovus, kuriame vienbalsiai buvo priimtas sprendimas diskvalifikuoti žaidėją iki gyvenimo pabaigos.

„Žaidėjo sprendimas pasveikinti žiūrovus tokiu būdu  prieštarauja sveikam protui, žeidžia nukentėjusius nuo nacistinės Vokietijos ir kenkia humaniškam pasaulio futbolo įvaizdžiui“ – pareiškė oficialiame pranešime Graikijos futbolo federacija. Futbolo vadovai taip pat galvoja, kad sporte tokie poelgiai yra vieni iš pačių sunkiausių nusižengimų. Saugo „kraujo“ reikalauja ir „AEK“ sirgaliai, garsėjantys antinacistinėmis nuotaikomis.

Giorgosas Katidisas savo socialiniame puslapyje jau atsiprašė visų už šį poelgį. Jis pranešė, jog nežinojo, kad toks po įmušto įvarčio emocijų įšsiveržimas, bus suprastas kaip nacistinis pasisveikinimas.
Savo žaidėjo ginti stojo „AEK“  treneris, vokietis Evaldas Linenas. “Jis dar labai jaunas. Greičiausiai  taip keldamas ranką, Georgosas net nesusimastė, kad kažkas jo džiaugsmą gali suprasti kaip nacių toleravimą“ – paaiškino treneris.

Treniruokliai

meslaisvi.lt