„Pateptasis“ Pagėgių socialinių paslaugų centras

Pagėgių socialinių paslaugų centras ir jo vadovė
Nijolė Kovaliova
meslaisvi.lt nuotr.

Paskutinę šios žiemos dieną Pagėgių savivaldybės  salėje vyko kone svarbiausias šių metų posėdis. Buvo tvirtinamas 2013 metų savivaldybės biudžetas. Šis klausimas susilaukė daug diskusijų bei kritikos. Vienintelė Pagėgių viešoji įstaiga, gavusi didesnį metų biudžetą nei pernai, Pagėgių socialinių paslaugų centras. Jo pinigų krepšelis padidėjo 46 tūkst. litų. Didesnį „pinigų pyrago“ kąsnį atsiriekė ir meras. Jo metinis biudžetas padidėjo 5 tūkst. litų. Na o visoms kitoms Pagėgių savivaldybės biudžetinėms įstaigoms teks smarkiai susiveržti diržus. Kaip pastebėjo Tarybos narys Stanislovas Bagdonas,  jei savivaldybės įmonės, kurioms sumažintas biudžetas išgyvens šiuos metus, tai jos turėtų dar ilgai gyvuoti.

Socialinių paslaugų centro vadovė, Nijolė Kovaliova, padidintą jos vadovaujamos įstaigos finansavimą komentuoja taip:”Atsiradus naujam pastatui, kartu su juo atsirado ir nauja ūkinė veikla. Taip pat pradėjome teikti psichologo pagalbą. Vasarą planuojame pradėti dirbti su socialinės rizikos šeimų vaikais. Šiai veiklai mūsų centre kuriamas naujas etatas. Socialinių paslaugų centrui įsikūrus naujame pastate turėjome priimti į darbą ir kuriką, kurio senosiose patalpose nereikėjo. Dar atsirado išlaidos pirčiai”

Žemiau pateikiame video, kuriame užfiksuotas 2013 metų Pagėgių savivaldybės biudžeto tvirtinimas, bei diskusijos susijusios su pinigais. Tam, kad susidarytumėte nuomonę, ką galite išvysti video medžiagoje, publikuojame aktualiausias pasisakiusiųjų  Pagėgių savivaldybės tarybos narių frazes:

1)   Edgaras Kutulys: „aš puikiai žinau, ką veikia socialinio centro darbuotojai rinkimų metu. Jie eina agituoti gyventojus balsuoti už tam tikrą politinę jėgą, nors rinkimų įstatymas draudžia valstybinių įstaigų darbuotojams tą daryti bet kokia forma. Gal šie pinigai už šią paslaugą?“.

2)   Petras Ubartas: „Lietuvos centrinis bankas buvo rekomendavęs atsargiau žiūrėti į Ūkio banką, kodėl to nepadarė Pagėgių valdantieji?“

3)   Valdas Armonas: „žiūrint į tokį biudžetą širdis apsilieja krauju. Gaila , kad pas mus vis dar yra „balti“ ir „raudoni“

4)   Vytautas Stanišauskas: „ man viskas aišku, kodėl socialinių paslaugų centrui reikia daugiau lėšų“

5)   Remigijus Kelneris: „meras solidarumo egzamino neišlaikė“

6)   Virginijus Komskis: „ penkių tūkstančių man reikia reprezentacinėms išlaidoms“

7)   Stanislovas Bagdonas: „ linkiu išgyventi“

meslaisvi.lt