Kur dingo milijonas?

Pagėgiuose vyks eilinis senosios bibliotekos pardavimo aukcionas. Šį kartą ji įvertinta šiek tiek daugiau nei 134 tūkstančiais litų. Patalpos priklauso Pagėgių komunaliniam ūkiui, kuris dirba nuostolingai. Kadangi padėtis šioje įmonėje tokia, tai ir nuspręsta pardavinėti šį turtą, kad būtų galimą padengti bent dalį nuostolių.

Kaip atiteko šios patalpos dabartiniam savininkui, meslaisvi kviečia prisiminti 17-tąjį Pagėgių savivaldybės posėdį. Šiame posėdyje buvo nutarta senosios bibliotekos patalpas perduoti Pagėgių komunaliniam ūkiu, kultūriniai veiklai.

Antra šio reportažo tema, tai apie nuolat trūkstamas lėšas Pagėgių savivaldybės biudžetinėse įstaigose. Jos taip nuskurdo, kad neįstengia mokėti padorių atlyginimų savo darbuotojams, o kai kurių įstaigų vadovai primygtinai prašo gyventojų skirti jiems 2 procentus pajamų mokesčio tam, kad galėtų bent šiek tiek pagerinti tų įstaigų būklę. Tokie tarnautojai turbūt nežino, kad biudžetą surenka visi, privačiame sektoriuje dirbantys žmonės. Jie jau pakankamai prisideda prie tokių įstaigų išlaikymo. O kodėl taip smarkai mūsų savivaldybėje trūksta lėšų, galbūt atsakys antra filmuotos reportažo dalies pusė.

Peržvelgę visą video reportažą suprasite, kodėl mūsų gatvių valytojams, mokyklų mokytojams, darželių auklėtojams, bei eiliniams valstybinių įstaigų darbuotojams, niekaip nesurandama lėšų, jų darbo užmokesčiams padidinti.

Geros jums peržiūros:

meslaisvi.lt