Pagėgių policijos tyrėjas, R.Antanaitis mano, kad policijos darbo kokybė visuomenės neturėtų jaudinti

Dėl  plačiai nugarsėjusios istorijos, apie Pagėgių savivaldybės turtą, smėlį, informacijos analizės asociacija kreipėsi į Policiją, kad ši ištirtų šį, galimai vykdomą Pagėgių savivaldybės turto grobstymą. Policijos vadovybė paskyrė smėlio istoriją tirti pareigūnui, Robertui Antanaičiui. Šis policininkas uoliai ištyrė aplinkybes ir per savaitę atsakė, kad jokių grobstymų nenustatyta. Tyrimo metu Robertas Antanaitis nustatė, kad iš netoli Nemuno upės, esančio smėlio pylimo, UAB „Meliovesta” išvežė tik 40 kubų smėlio, tiek kiek užsakė Pagėgių seniūnijos seniūnas, seniūnijos reikmėms.

Net ir plika akimi matyti, kad nuo esančio smėlio pylimo nukasta ženkliai daugiau smėlio. Tačiau išsiaiškinęs, kiek informacijos analizės asociacija nufilmavo savivarčių, vežančių nuo pylimo smėlį, Robertas Antanaitis  gavo iš Pagėgių seniūno sąskaitą faktūrą, kurioje nurodomas būtent toks smėlio kiekis, koks buvo užfiksuotas vaizdo kamera. Įdomi detalė, kad šioje istorijoje buvo apklaustas tik vienas liudytojas, kurio parodymų pasak R.Antanaičio pakako, kad nepradėti ikiteisminio tyrimo. Kodėl neapklausė dar esančių ir daugiau faktų turinčių šioje byloje liudininkų, tyrėjęs atsakyti nepanoro.

Informacijos analizės asociacijos prezidentas Donatas Jančaras sakė, kad toks R.Antanaičio tyrimas kelia juoką ir jis būtinai bus apskūstas ne tik prokuratūrai, bet ir aukštesniems policijos vadovams, kuriems bus pateikta ir daugiau šio įvykio faktų.

O čia smulkiau apie šią istoriją videomedžiagoje:

Interviu su R.Antanaičiu

Informacijos analizės asociacijos prezidento, D.Jančaro, šio įvykio vertinimas

meslaisvi.lt