Europos Sąjungos parama, patinka ne visiems pagėgiškiams

Pagėgiuose vyksta didžiuliai viešųjų erdvių tvarkymai. Juos finansuoja Europos Sąjunga.  Apie tai, įmonės, vykdančios šiuos projektus, visuomet privalo informuoti visuomenę.

Pagėgiuose informaciniai stendai, apie ES finansuojamus viešųjų erdvių tvarkymus, pasirodė gerokai vėliau, nei prasidėjo patys statybos darbai. Todėl kyla klausimas, kodėl uždelsė su šia informacija darbus vykdančios bendrovės? Gal tai susiję su artėjančiais rinkimais ir kai kurie kandidatai norėtų, kad Pagėgių savivaldybės, viešųjų erdvių tvarkymo  finansavimas, būtų nuslėptas. Vienaip ar kitaip, tačiau ne visiems pagėgiškiams patiko, kad jų mieste atsirado didelių gabaritų informaciniai stendai, skelbiantys, kad Pagėgių naujuosius šaligatvius, bei parko takelius, finansuoja Europos Sąjunga. Vienas iš tokių stendų, stovintis geležinkelio gatvėje, rugsėjo 16 dienos  naktį, buvo suniokotas. Netoli stendo, randasi restoranas „Peronas” kuriame kiekvieną savaitgalį vyksta įvairios šventės, besibaigiančios fejerverkais. Didelė tikimybė, kad jį suniokojo ten besilinksminantys žmonės. Restoranas „Peronas” priklauso kandidatui į LR Seimą, Kęsto Komskio šeimos, valdomų įmonių grupei.

 

Vienas iš svarbių ES paramos reikalavimų, tai, kad informaciniai stendai turi pasirodyti gerokai anksčiau, nei prasidedantys statybų darbai, finansuojami iš šių fondų.

meslaisvi.lt