Abejonės pasitvirtino-Pagėgių šaligatviams smėlis kasamas savavališkai

Apie šiuos kasimo darbus,Pagėgių valdžia nieko negirdėjo

Praeitą savaitę rašėme, kad Informacijos analizės asociacijos prezidentas, Donatas Jančaras, kreipėsi į Pagėgių savivaldybės klerkus, kad šie paaiškintų, kokią sutartį, mūsų valdžia sudarė su UAB „Meliovesta”, dėl savivaldybės nuosavybėje esančio, smėlio pardavimo. Gautame atsakyme, pasirašytame administracijos direktoriaus pavaduotojo, Alvydo Einikio, rašoma, kad apie jokius smėlio pardavimus šiai bendrovei Savivaldybės administracija nežino. Už smėlio pylimo realizavimą atsakingas Pagėgių miesto seniūnas.

Kyla klausimas, jei Pagėgių savivaldybės administracija nežino apie smėlio kasimo darbus, tai ar nereiškia, kad Seniūnas savavališkai leido UAB „Meliovesta” naudotis šiuo smėlio pylimu. O gal statybinės bendrovės vadovybė, kurios direktorius yra savivaldybės tarybos narys B.Būdvytis, nusprendė , kad jam , kaip tarybos nariui, yra leidžiama naudotis savivaldybės disponuojamu turtu, kaip nuosavu?  Į šiuos visus klausimus, Informacijos analizės asociacija ir toliau ieškos atsakymų, o gavusi  juos, būtinai informuos mūsų tinklapį.

Įdomi detalė, kad Pagėgių savivaldybės apskaitoje,  vienas kubas smėlio įkainuotas 1 lt, o gelžbetoninės plokštės, dengiančios šį pylimą, taip pat 1lt. už 1 kv.m. Pagrindinė smėlio paskirtis, tai smėlio dėžių papildymas, Pagėgių savivaldybės teritorijoje, esant šaltam metų sezonui, kuomet reikia barstyti slidžius kelius bei šaligatvius, rašoma savivaldybės atsakyme.

Visą Pagėgių savivaldybės paaiškinimą, dėl smėlio disponavimo, galite peržiūrėti čia: Smėlio pardavimas

meslaisvi.lt