Pagėgių gatvių milijonas (video)

Kiek kainuoja toks lopas?

Pagėgių savivaldybė per 2011 metus, kelių remontui išleido vieną milijoną litų. Kad nesusidarytumėt klaidingos nuomonės, norėtumėm pabrėžti, kad Pagėgių miesto Jaunimo, Vytauto, Žemaičių, Jankaus, Birutės, Vydūno gatvių darbai buvo atliekami ne iš šios sumos. Šiems darbams buvo skirta 4 milijonai 278 tūkst. 690 litų.

Rukų gyvenvietėje rekonstruojama gatvė pareikalavo 2 milijonų. Dar vienas momentas, per Pagėgių miestą eina Valstybinės reikšmės kelias, kuris remontuojamas ne iš savivaldybės biudžeto lėšų. Tad, kurių gatvių remontui buvo skirtas tas milijonas? Mes bandėme pavažinėti po Pagėgių savivaldybę ir paieškoti atliktų remonto darbų. Pažiūrėkit reportažą apie mūsų savivaldybės kelius.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojo konservatoriaus Vito Matuzo kalbos ištraukainterviuValstiečių laikraščiui :

Dalį viešųjų funkcijų, pvz.gatvių palaikomąjį remontą, planuojama perduoti privatiems verslininkams.tai jiems valdžia mokėtų atlygį. Toks veiklos būdas,  pasak V.Matuzo, leistų nesiskolinti.

Ar nebus viena iš priežąsčių, kodėl Pagėgių savivaldybės didžiausia statybinė įmonė, pakeitė savininkus.

P.S. Pagėgių savivaldybės tarnautojų automobilių detalėms per metus buvo išleista 40 tūkst. lt. o remontui 50 tūkst. Turbūt didžioji dalis šios sumos buvo skirta Lumpėnų seniūnės automobiliui.

pagegiailaisvi.info