Į ką kreiptis dėl Korupcijos mums ?

Šią savaitę Seimo  Antikorupcijos komisijos pirmininkas viename iš internetinių puslapių, ragino žmones asmeniškai skambinti jam ir pranešti apie korupcijos atvejus Lietuvoje. Cituojame-

„Ir toliau domėsiuosi visais klausimais, susijusiais su rezonansinėmis bylomis. Neketinu leisti, kad konservatoriai tokiu būdu numarintų jau į paviršių iškeltus stambius korupcijos atvejus. Tokie dalykai, kurie paskutiniu metu vyksta, mane tik dar labiau skatina kovoti su korupcija”, – sakė K. Komskis.

Jis pakvietė visus, nukentėjusius nuo politikų korupcijos, kreiptis į jį asmeniškai.

Visą straipsnį galite perskaityti čia: Didysis Antikorupcininkas

O dabar norime priminti, kas tai yra korupcija:

Korupcija (lot. corruptio – „gadinimas“, „papirkimas“) – piktnaudžiavimas patikėta galia, siekiant asmeninės naudos. Tai ne tik pasinaudojimas tarnybinėmis galiomis viešajame sektoriuje, bet gali pasitaikyti visur, kur asmens galia grįsta visuomenės pasitikėjimu: versle, sporte, religinėse organizacijose, žiniasklaidoje. Dažniausiai pasitaikančios korupcijos formos yra kyšininkavimas, piktnaudžiavimas tarnyba, prekyba įtaka, protekcionizmas, nepotizmas, mokesčių vengimas, sukčiavimas. Tradiciškai skirstoma į „didžiąją korupciją“ – prekyba įstatymais, teismų sprendimais bei valstybiniais užsakymais – bei „mažąją korupciją“ – policininko ar mediko papirkimas, dovanėlė dėstytojui už geresnį pažymį.

 

Tad tamsta Antikorupcijos komisijos pirmininke, į ką kreiptis mums, Pagėgiškiams, dėl korupcijos atvejų Pagėgių savivaldybėje, nes jų čia pilna, jūs gi žinot, ar ne?

Turbūt Pagėgiškiams  liko tik vienas, kuris gali priimti  skambučius,-Tai  ponas  Dievas…

 

pagegiailaisvi.info