Kauno ligoninė turės naują korpusą, įsikurs ortopedinis-traumotologinis skyrius.

Taip turėtų atrodyti naujas korpusas

Plečiasi VŠĮ Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninė. Juosvainių gatvėje Šilainiuose esanti įstaiga prasiplės dar vienu trijų aukštų korpusu. Čia turėtų įsikurti ortopedinis traumatologinis skyrius. Po dalimi pastato projektuojamas rūsys su techninėms ir pagalbinėms patalpoms. Rūsyje planuojamos, techninės patalpos (šilumos punktas, vandens įvado patalpa, elektros skydinė, serverinė, medicininio suspausto oro ir medicininio vakuumo generavimo įrangos patalpos), personalo persirengimo, patalpos, san. mazgai, dušai.

Prie projektuojamo pastato užtikrinamas puikus patekimas tiek GMP automobiliams, tiek savarankiškai atvykusiems pacientams nuosavu ar visuomeniniu transportu. Projektuojama nauja įvaža iš Josvainių g. į naują automobilių stovėjimo aikštelę numatomą rytinėje pastato pusėje. Projektuojamos automobilių aikštelės pacientams, lankytojams ir personalui. Parkavimo zonos atskirtos želdinių juostomis.

Ligoninės vizija

Pirmame aukšte projektuojama priėmimo patalpos ir radiologinis blokas. Pacientai patenka į klinikos holą. Hole bus įrengta registratūra, laukimo zona ir rūbinė. Numatoma įrengti elektroninę eilių valdymo sistemą. Taip pat šiame aukšte numatyti konsultacijos kabinetai, izoliacinė ir ligonių stebėjimo palata, procedūriniai kabinetai, administraciniai kabinetai bei darbuotojų poilsio patalpa ir kitos pagalbinės patalpos. Pirmame aukšte planuojama įrengti 10 konsultacinių kabinetų. Šalia konsultacijų kabinetų bloko bus procedūriniai kabinetai. Visuose procedūriniuose bus numatyta medicininių dujų privedimai: deguonis, suspaustas oras, vakuumas. Atsiras du echoskopijos kabinetai, kuriuose bus moderni įranga, gydytojo darbo vieta ir paciento zona,rankplovė ir kušetė.Radiologiniame bloke bus numatyta, dvi skaitmeninio rentgeno patalpos ir viena kompiuterinio tomografo.

Eina į pabaigą pamatų įrengimas

Antrame aukšte bus įrengtas dienos stacionaras, kuriame bus trivietės (3 vnt.), dvivietės (3 vnt.) ir vienvietės(2 vnt.) palatos. Viso 20 lovų. Kiekvienoje palatoje bus numatyta san. mazgas (WC ir dušas).Dienos stacionaro skyriuje taip pat bus numatytas budintis postas, kad būtų užtikrintas nuolatinis pacientų stebėjimas ir priežiūra. Šalia posto numatoma įrengti pagalbines patalpas: vyr. slaugos administratorės kabinetą, poilsio patalpą.

Skyriuje bus įrengtas tvarstomasis-procedūrinis kabinetas. Aukšte projektuojamas operacinis blokas. Vienu metu operaciniame bloke gali būti iki 40 žmonių (darbuotojai ir pacientai). Į operacinį bloką pacientai galės patekti pro šliuzą, personalas per persirengimo patalpas. Vyrų ir moterų rūbinėse yra numatyta po 14 persirengimo spintelių ir san. mazgai (WC ir dušai). Projektuojamos 5 operacinės. Prie kiekvienos operacinės bus numatyti du šliuzai: vienas skirtas personalo pasiruošimui, kitas – paciento. Durys į operacines bus valdomos pedalu .

Trečiame aukšte bus traumatologinis-ortopedinis skyrius, kuriame bus trivietės (8 vnt.), dvivietės(11 vnt.) ir vienvietės (4 vnt.) palatos. Viso 50 lovų. Kiekvienoje palatoje bus numatytas san. mazgas (WC ir dušas). Pacientų maistas bus gaminamas esamame pastate ir pristatomas į virtuvėlę Nr.3-40. Traumatologiniame-ortopedijos skyriuje taip pat bus numatytas budintis postas, kad būtų užtikrintas nuolatinis pacientų stebėjimas ir priežiūra. Šalia posto numatoma įrengti pagalbines patalpas: vyr. slaugos administratorės kabinetą, poilsio patalpą. Skyriuje bus įrengtas tvarstomasis-procedūrinis kabinetas

Statybos darbus atlieka UAB „Autokausta” .Korpusą pastatyti planuojama iki 2023m. gruodžio

meslaisvi.lt