Neteisėtiems migrantams VSAT paskelbė kiemsargio paslaugų pirkimą

Centriniame viešųjų pirkimų portale pasirodė Valstybinės sienos apsaugos Tarnybos skelbimai dėl modulinių namelių miestelio nuomos įsigijimo neteisėtiems migrantams apgyvendinti.Miestelyje tarp nuomuojamų gyvenamųjų konteinerių turės būti ir laisvalaikio , maldos ir sporto palapinė, atskiras maitinimo blokas, sanitariniai mazgai, dušai ir tualetai. Taip pat stovyklavietėje bus 2 konteineriai skalbiniams surinkti / grąžinti. Tuo pačiu VSAT perka ir valymo paslaugas, Konteinerių ir palapinių priežiūrai.Tačiau įdomiausia ko siekiama įsigyti šiuo viešuoju pirkimu neteisėtiems migrantams, yra kiemsargio paslauga. Kiemsargiai ne mažiau kaip du kartus į savaitę turės sutvarkyti visą stovyklos teritoriją, surinkti šiukšles, nušluoti takus ir t.t., o svarbiausia ne mažiau kaip 2 kartus per dieną surinkti šiukšles aplink šiukšlių konteinerius ir rūkymo vietas.

Patys gyvenamieji konteineriai bus tokie:

Konteinerio bendras vidinis plotas – ne mažesnis kaip 20 m2; ne mažiau kaip 1 varstomas plastikinis langas su dvigubo stiklo paketu,  tinkleliu nuo vabzdžių ir išorinėmis žaliuzėmis, kurias būtų galima atidaryti tik iš vidaus, ne mažiau kaip 1 durys; ne mažiau kaip 200 lx dirbtinis apšvietimas, jungikliai; ne mažiau kaip 2 įžeminti elektros kištukiniai lizdai skirtingose vietose; konteinerio išorėje turi būti elektros jungtis-įvadas; šildymo, (kondicionavimas pagal poreikį) įrenginiai turi gebėti palaikyti 21ºC ±2 ºC temperatūrą; 1 stalas, 4 kėdės (kėdžių kiekis koreguojamas pagal faktinį gyv. kaičių), 1 stalo apšvietimo lempa, 1 šiukšlių dėžė, 4 lovos (lovų kiekis koreguojamas pagal faktinį gyv. kaičių), 4 daiktų saugojimo spintos; konteineris turi būti apšiltintas ne plonesniu kaip 6 cm izoliaciniu sluoksniu  įskaitant grindis ir lubas (dėl garso ir šilumos izoliacijos); konteineryje turi būti sumontuotas priešgaisrinis daviklis; Visi konteineriai turi būti sujungti į bendrą elektros tinklą. Reikalavimai konteinerių stalams – stalas turi būti tvirtos konstrukcijos (uždėjus 150 kg ant stalo vidurio jis neturi sulūžti, galima grįžtamoji deformacija iki 5 mm). Minimalus stalo ilgis – apie 1800 mm, plotis – apie 750 mm. Reikalavimai konteinerių poilsio kėdėms – kėdė turi būti sulankstoma, tvirtos konstrukcijos (atsisėdus 120 kg asmeniui ji neturi sulūžti, galima grįžtamoji deformacija iki 5 mm). Kėdė turi būti tinkama sėdėti 185 cm ūgio suaugusiam asmeniui. Kėdė turi būti tinkama lauko sąlygoms. Kėdės kojos turi būti tokios, kad atsisėdus 120 kg asmeniui neliktų liekamųjų deformacinių žymių ant linoleumu išklotų grindų.
Reikalavimai lovai – lova – metalinės konstrukcijos, vieno/dviejų aukštų. Lova turi būti tinkama miegoti 190 cm ūgio ir 150 kg asmeniui. Turi būti čiužinys (storis – ne mažiau kaip 10 cm). Į lovos komplektą įeina pagalvė, paklodė, užvalkalas antklodei, pagalvei,  rankšluosčiai – 2 vnt. ir antklodė – 2 vnt.
Reikalavimai spintai daiktams susidėti –  spintos tūris turi būti ne mažiau – 0,30 m³. Turi būti vieta susidėti batams, pakabinti viršutiniams rūbams ir keli skyriai kitiems daiktams susidėti. Spinta turi būti rakinama (spynelėje turi būti 1 raktas).

meslaisvi.lt