Policija toliau gudrauja, neturėdama įrodymų vilnietei siūlo susimokėti 250Eur.

Meslaisvi portalą pasiekė dar viena istorija, kurioje Lietuvos policija dėl karantino reikalavimų nesilaikymo pasiūlė vilnietei(vardas ir pavardė redakcijai žinomi) iki birželio 22d. susimokėti 250Eur. Administracinio nusižengimo protokole nurodyta, kad jauna mergina kaltinama padariusi veikas, numatytas administracinių nusižengimų kodekso 45 str. 4 dalyje, kurioje sakoma, kad asmuo sukėlęs pavojų išplisti pavojingoms ar ypač pavojingoms užkrečiamoms ligoms karantino metu baudžiamas nuo 500 iki 1500 Eur. Policininkų nemalonę mergina užsitraukė, kuomet į vakarėlį, kuriame ji dalyvavo Vilniuje dėl triukšmo buvo iškviesti pareigūnai.Vilnietė sako nesuprantanti, kokia pavojinga užkrečiama liga ji serga, kaip sukėlė pavojų jai išplisti, nes pareigūnai jokių tyrimų neatliko, kad nustatytų ar ji iš tikro serga užkrečiama liga. „Suprantu, kad galėjo mane nubausti už triukšmavimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo, nors tą irgi reikėtų dar įrodyti, tačiau bausti už tai, kad sergu užkrečiama liga nepadarius jokių tyrimų, tiesiog protu nesuvokiama”-portalui sakė nukentėjusi. Ir iš tiesų, atrodo, kad pareigūnai Lietuvoje nelabai gilinasi į įstatymus, tai jau ne pirmas kartas, kuomet gyventojams siūloma be tyrimo tiesiog susimokėti 250 Eur ir viską pamiršti. „Policininkas man pridūrė, kad jei sumanysiu baudos nemokėti, tuomet reikės samdytis advokatą, kuris kainuos labai brangiai, o tiesa vis tiek bus pareigūnų pusėje”– tęsė vilnietė

Į bylos nagrinėjimą merginai reikia atvykti liepos 8 d., tačiau ar ji ten vyks tiksliai dar nežinanti. „Įsidarbinau sezoniniams darbams pajūryje, todėl vykimas į bylos nagrinėjimą man būtų sudėtingas, bet 250 tikrai nemokėsiu. Jeigu nepavyks nuvykti į policiją , nusiųsiu jiems paaiškinimus raštu, o jie jau tada tegul galvoja, bausti mane ar ne už tai, kad aš būdama sveika sukėliau pavojų išplisti užkrečiamai ligai”– baigė savo pasakojimą vilnietė.

Visai neseniai panaši istorija baigėsi Jurbarko rajone, kur taikant tą patį administracinių nusižengimų kodekso straipsnį šešiems asmenims buvo taip pat siūloma susimokėti po 250 Eur .Tą daryti jurbarkiškiai atsisakė. Vėliau nesurinkus pakankamai įrodymų policija tyrimą nutraukė.