Po 250 eur šešiems jurbarkiečiams dėl karantino pažeidimų mokėti nereikės, policija pripažino klydusi

Rašėme, kaip 2021m. gegužės 13d. vieno namo Jurbarko rajono šešiems gyventojams Šakių rajono policijos komisariato reagavimo skyriaus vyriausioji patrulė Laura Vyšniauskaitė surašė administracinio pažeidimo protokolą, kuriame asmenys buvo kaltinami pažeidę Lietuvoje įvesto karantino reikalavimus, sukėlė grėsmę išplisti ypač pavojingoms užkrečiamoms ligoms. Policija pas gyventojus atvyko reaguodama į skundą, atseit viename name susirinko daugiau nei leistina asmenų.
Dėl to jiems kiekvienam grėsė bauda nuo 500 iki 1500 Eur. Pareigūnė L.Vyšniauskaitė nenorėjo gilintis į asmenų parodymus, kad jie visi čia gyvena,tačiau pasiūlė jurbarkiečiams lengvesnę išeitį, tiesiog be jokio tyrimo ir įrodymų susimokėti po 250 eur į valstybės biudžetą. Dėl to nukentėjusiems būtų reikėję bendrai sumokėti 1500 Eur. Tokie pinigai viename name gyvenantiems visiems šešiems asmenims pasirodė per dideli, todėl jie nusprendė su policija aiškintis iki galo. O aiškintis reikėjo birželio 2d. Jurbarko policijos komisariate. Ten jie ir nuvyko, su savimi turėdami liudininkų parodymus, kad visi jie gyvena viename name. Apie tai portalas rašė kitame straipsnyje. Sulaukę akivaizdu nelauktų svečių Jurbarko policininkai daugiau nei valandą aiškinosi, kas šiems žmonėms surašė protokolą, vėliau aptarę aplinkybes pasakė atvykusiems, kad pastarieji vyktų namo ir lauktų policijos sprendimo.

Ir štai birželio 15 d. nesutikę su policijos siūlymu susimokėti po 250 Eur sulaukė pranešimo, kad tyrimas dėl nusižengimo karantino reikalavimams nutrauktas, policija gavusi patikimų duomenų, kad visi asmenys yra nuolatiniai to pačio namo Jurbarko rajone gyventojai.Tokią pažymą policijai išdavė vietos seniūnas.

Akivaizdu, kad asmenų bausti policija negalėjo dar ir dėl kitokių motyvų. Norint pritaikyti ANK 45 str. 4 dalį., kuriama sakoma apie veikas, sukėlusias pavojų išplisti pavojingoms ligoms. Dėl to policininkai dar turėjo įrodyti, kad visi šeši žmonės serga kažkokia pavojinga užkrečiama liga. Jokių tyrimų pareigūnai jurbarkiečiams nedarė.

meslaisvi.lt