Vienas Pagėgių valstiečių lyderių daug metų vaidino opoziciją, jam puikiai sekėsi.

Remigijus Kelneris(kairėja) niekada aršiau prieš K.Komskį(dešinėje) nepasisakė.

Šią ilgą istoriją pabandysime aprašyti kuo trumpiau. Greičiausiai jau visi Pagėgių savivaldybės gyventojai apsiprato su šioje savivaldybėje besisukančiomis vėjo jėgainėmis. Šiandien neanalizuosime jų kiekio, pašalinio poveikio ar dar kokių nors pasekmių gyventojams, tačiau jų atsiradimo istorija ir kam labiausiai naudingi besisukantys „malūnai”gali atskleisti Pagėgių valdančiųjų politikų ir opozicionieriais save vadinančių susitarimus vardan bendro tikslo.

Vėjo jėgainių plėtra prasidėjo 2015m. Tuo metu Pagėgių savivaldybės Tarybos posėdyje buvo tvirtinama specialiojo plano koncepciją, kuriame numatyta pastatyti apie 160 vėjo jėgainių. Prieš pat šį posėdį savivaldybės valdžiai buvo perduota daugiau nei 800 gyventojų parašų nepritariančių masinei vėjo jėgainių plėtrai Pagėgių savivaldybėje.Tačiau tie parašai nepadėjo, jėgainių statybai buvo pritarta. Vienas iš Valstiečių ir žaliųjų partijos lyderių Remigijus Kelneris tada balsavo prieš specialaus plano patvirtinimą, bet tai greičiausiai buvo jo gudraus plano dalis. Kadangi vėjo jėgainių plėtra susilaukė didžiulio gyventojų pasipriešinimo, politiškai už jų statybą balsuoti žinoma buvo nenaudinga ,tačiau R.Kelneris greičiausiai buvo tikras, kad jėgainių plėtrai bus pritarta valdančiųjų balsais . Kaip gi jam nežinoti, jei jo ir jam artimų giminaičių žemės sklypai vėliau buvo užstatyti dešimtimis vėjo jėgainių, tačiau apie tai vėliau.

Pagėgių savivaldybę daug metų iš eilės valdo vieni ir tie patys politikai ir nesvarbu kokios partijos vardu jie nepasivadintų.Tada tie politikai priklausė partijai Tvarka ir Teisingumas, kurios įkūrėjas Rolandas Paksas. Būtent R.Pakso žentas Aivaras Stumbras ir atėjo su trimis savo įmonėmis į Pagėgių savivaldybę statyti vėjo jėgainių. Ir pristatė tikrai nemažai, tiksliai būtų sunku ir pasakyti. Natūraliai kyla klausimas,o kokia nauda iš to tuometiniams Pagėgius valdžiusiems politikams ir R.Kelneriui. Juk priimti tokį sprendimą, leisti statyti tokį milžinišką kiekį vėjo jėgainių reikėjo pastangų, juolab, kad šiuo klausimu labai priešinosi gyventojai. Ne paslaptis, kad daug metų įtakingiausiu Pagėgių politiku buvo, o greičiausiai dar ir yra ilgametis partijos Tvarka ir Teisingumas Pagėgių skyriaus buvęs pirmininkas Kęstas Komskis. Šis politikas yra kilęs iš Žukų kaimo Pagėgių savivaldybėje. Šaltinių teigimu, K.Komskis netolimoje praeityje artimai bendravo su to pačio kaimo gyventoja Jūrate Milaševičiene. Tai štai ši moteriškė pasirodo yra vienintelė tokio UAB „Baltijos vėjas” akcininkė. Ši bendrovė Pagėgių savivaldybėje yra išsinuomavusi dešimtis žemės sklypų, kuriuose ir sukasi vėjo jėgainės. Gali būti, kad atsakymas, kokį interesą dėl vėjo jėgainių Pagėgių savivaldybėje turėjo Kęstas Komskis yra būtent UAB „Baltijos vėjas” , kurios vienintelė 62 metų akcininkė iš to pačio kaimo kaip ir minėtas politikas. O dabar grįžkime prie Remigijaus Kelnerio

Tai štai, daugiausiai savo žemės sklypų vėjo jėgainėms statyti R.Kelneris arba jam artimi giminaičiai nuomoja būtent UAB „Baltijos vėjas”. Tiesa, keletą R.Kelnerio aplinkai priklausančių sklypų radome išnuomotų ir Rolando Pakso žento A.Stumbro vadovaujamai UAB „Relit”, kuri ten taip pat pasistačiusi vėjo jėgaines. Už žemės sklypų nuomą vėjo jėgainėms,žemės savininkams tikrai mokami ne maži pinigai,o jei nuomoji dešimtis sklypų jėgainininkams, tuomet sumos siekia ir dešimtis tūkstančių. Greičiausia ši finansinė nauda ir pakišo R.Kelneriui”koją”,dėl ko jis ir susitepė politiko rankas.Šaltinių duomenimis kovo 7d. šeštadienį vyks Pagėgių Valstiečių ir žaliųjų sąjungos skyriaus rinkiminis susirinkimas. Jame planuojama išsirinkti naują šio skyriaus pirmininką.Iki šiol juo buvo Petras Ubartas, tarp kandidatų užimti atsilaisvinusią pirmininko vietą minimas ir Remigijus Kelneris.

Šiuo metu R.Kelneris ir Kęstas Komskis yra Pagėgių savivaldybės Tarybos nariai. Abu jie susibūrė į darinį, kuris sieks oponuoti vadinamiems valdantiesiems.

Žemiau istorinis Pagėgių savivaldybės Tarybos posėdis.

meslaisvi.lt