Investuotojų atstovas R.Valiūnas: kai lietuviai supras, kad imigrantai duoda naudą, jų gyvenimas pagerės(video)

Valiūnas  Kovo 27 d. vyriausybėje vyko investuotojų forumo ir Vyriausybės renginys.  Po renginio ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ir „Investors’ Forum” valdybos pirmininkas  Rolandas Valiūnas susitiko su žurnalistais..

Prieš atsakydamas į klausimus žurnalistams savo pasisakyme Rolandas Valiūnas pasakė taip:

„Nors mes pripažįstame,kad Lietuvos gyventojų sugrąžinimas į lietuvą yra prioritetas, tačiau jis yra per lėtas ir per sunkus, per klampus,kad tai įvyktų greitai ir efektyviai. Jeigu Lietuvos visuomenė nori, kad ekonomika vystytųsi, mums reikia imigrantų, mums reikia papildomos darbo jėgos ir mums reikia jų tam, kad pensijos būtų mokomos didesnės, kad atlyginimai valdiškame sektoriuje būtų mokami didesni ir imigrantus mes matome kaip pagrindinę galimybę. Jeigu pažymėsime pasaulio statistiką, tai išsivysčiuse šalyse imigrantų skaičius, vidurkis yra arti 12 % jeigu jūs pasižiūrėtumėte, kiek procentų emigrantų yra Lietuvoje, tai jų vos 1,76% JAV visų politinių partijų atstovai yra pareiškia, kad jie turi skirtingas nuomones apie daugelį klausimų šalyje, bet vienu klausimu jie sutaria vieningai, imigracija JAV duoda didžiausią naudą. Kai tik Lietuvoje mes tą suprasime mūsų gyvenimas pagerės.“

Vėliau atsakydamas į klausimus žurnalistams Valiūnas sakė, kad imigrantų labiausiai laukiama iš Ukrainos ir Baltarusijos.

 

meslaisvi.lt