Vasario 16-osios proga Pagėgiuose tradiciniai apdovanojimai

P1550682

Edmundas Incius

Vasario 16-osios minėjimo metu Pagėgiuose tradiciškai apdovanojami labiausiai šiai savivaldybei nusipelnę žmonės. Šį kartą apdovanojimai už nuopelnus Pagėgių kraštui buvo įteikti trims ryškioms asmenybėms. Pirmasis apdovanojimo atsiimti ant pakylos lipo ilgametis nevyriausybinių organizacijų koordinatorius Edmundas Incius. Antra į Kultūros centro sceną buvo pakviesta Pagėgių meno ir sporto mokyklos vadovė Evelina Norkienė.

P1550693

Evelina Norkienė

Moteris buvo apdovanota už savo profesinėje veikloje parodytus gerus rezultatus.

P1550704

Vilyta Sirtautienė

Trečioji laimingoji, sulaukusi įvertinimo buvo Natkiškių seniūnijos seniūnė Vilyta Sirtautienė. Valstybės tarnautojai apdovanojimas skirtas už nepriekaištingą seniūnės darbą. Visus nusipelniusius apdovanojimo sveikino susirinkusieji, jie  nominantams nešė gausybes gėlių.

Šventės metu už prasmingus darbus Pagėgių kraštui ir Mažajai Lietuvai buvo suteiktas Pagėgių garbės piliečio vardas JAV gyvenančiam Romui Šliažui, Tilžės Akto signataro Jono Vanagaičio vaikaičiui.

Renginį šiek tiek aptemdė Kultūros centro aparatūros gedimas. Organizatoriams planuotą  filmą apie Pagėgių gražiausias vietas parodyti nepavyko.  Šventę vainikavo Šiaulių berniukų ir jaunuolių choro „Dobilėlis” koncertas.

P1550707

meslaisvi.lt