Socialinės darbuotojos advokatas Žydrūnas Rupšys bandė išprovokuoti Donatą Jančarą(audio įrašas)

51927977_2298116707093348_1881685443653664768_n

Nuotrauka daryta iš facebook.com

Po paviešinto biudžetinės įstaigos Akmenės rajono paramos šeimai centro socialinės darbuotojos Dainos Rimkienės darbo metodų su jos kliente Erika Kiviliauskaite, ši darbuotoja kreipėsi į advokatus. Jau kitą dieną po straipsnio publikacijos, portalo meslaisvi.lt redaktoriui , Informacijos analizės asociacijos prezidentui Donatui Jančarui paskambino advokatas Žydrūnas Rupšys. Teisininkas dirba advokatų kontoroje Šiauliuose Rupšys, Tamašauskas ir partneriai. Pasirodo  ši kontora dirba labai operatyviai, tik ne gynimo, o tardymo klausimais. Akivaizdu, kad atstovauti Dainą Rimkienę apsiėmęs advokatas Ž.Rupšys susipainiojo pareigose, jis pasijuto lyg tardytojas ar tyrėjas.

„ Tokie advokato darbo metodai primena ne advokato, bet prokuroro darbo stilių arba  kriminalinės grupuotės „torpedos“ stilių” –  sakė D.Jančaras.

„Torpedos“, tai tokie kriminalinio pasaulio atstovai, kurie vykdo nusikaltėlių bosų pavedimus, dažniausiai spaudžia arba reketuoja kitus žmones. Panašiai šioje situacijoje elgėsi ir advokatas Žydrūnas Rupšys. Paklausykite skambučio  stenogramos, kurioje kalbas Ž.Rupšys su D.Jančaru.

Ž.Rupšys. Advokatas Žydrūnas Rupšys trukdo, į mane kreipėsi tokia Daina Rimkienė, pateikė man dokumentus, duomenis, kad buvo apie ją informaciją išplatinta. Dabar jūs aišku netikite, kad čia advokatas skambina, todėl kad jums būtų aiškiau, pasakykite savo el.paštą,aš tada atsiųsiu sutartį

D.Jančaras. donatasjancaras@gmail.com

Ž.Rupšys.Gal savo versija pateiktumėte, kaip ten viskas buvo?

D.Jančaras.Savo versija aš pateiksiu tam, kam reikia pateikti o ne advokatams Rimkienės.

Ž.Rupšys.Tai gal telefonu jūs galite kaž ką pasakyti, kaip čia jums taip gavosi?

D.Jančaras. O ką aš jums galiu pasakyti. Išplatinau portalo meslaisvi.lt straipsnį

Ž.Rupšys. Jūs platinot, ką, savo straipsnį?

D.Jančaras. Straipsnį iš portalo meslaisvi

Ž.Rupšys.O kas tą straipsnį portale patalpino?

D.Jančaras.O jūs dabar jei norite aiškinkitės. Ten teisėsaugos reikalas. O šiaip galite perduoti D.Rimkienei, aš pats jai skambinau ir sakiau, kad už biudžetinių įstaigų darbuotojų kritiką persekioti draudžiama.

Ž.Rupšys. O kad į kalėjimą ji bus pasodinta, čia jūsų žodžiai, nes jinai įrašinėjo, jūsų žodžiai,a ne?

D.Jančaras. Negalėjau aš to pasakyti tikrai.

Ž.Rupšys. Nu pasakėte

D.Jančaras. Ne.

Ž.Rupšys. Nu supratau Donatai, ačiū jums.

Po tokių advokato veiksmų D.Jančaras ketina kreiptis į teisėsaugą, jis neabejoja, kad advokatas taip elgtis negalėtų, tokį jo skambutį D.Jančaras vertina kaip persekiojimą už jo portale pasirodžiusį straipsnį apie D.Rimkienės socialinio darbo metodus.

Meslaisvi.lt