Kas susipainiojo liudijimuose, Naujosios Akmenės socialinės darbuotojos „pasakos”

38541373_1791250557595998_5667467405887012864_n

Naujosios Akmenės VTAĮT darbuotojas A.Klišauskas gerai prisimena pionierių laikus. Nuotrauka iš A.Klišausko socialinio tinklo paskyros.

„Pamačiau kad mama atsivedė vaikus su šiltomis kepurėmis, man tai pasirodė keista. Kepurės dengė ausytes, todėl paprašiau jas nuimti, kai mama tą padarė, pas vieną iš vaikų po akytėmis pamačiau mėlynes„- tokį liudijimą Naujosios Akmenės vaikų teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybai papasakojo socialinė darbuotoja Daina Rimkienė.

Po tokių socialinės darbuotojos pasakojimų Erika, dviejų vaikų mama iš Naujosios Akmenės atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje. Iš jos ne tik buvo laikinai paimti du mažamečiai vaikai, bet ir toliau tęsiasi protu nesuvokiamas susidorojimas.

Ikiteisminio tyrimo metu prokurorai nustatė, kad Erika smurto prieš savo vaiką nenaudojo ir tyrimą baigė, tačiau tokios teisėsaugininkų išvados Naujosios Akmenės VTAĮT netenkino, tarnyba  prokurorų sprendimą apskundė. Nesulaukusi skundo išvadų, skubos tvarka Naujosios Akmenės VTAĮT su ieškiniu kreipėsi į Teismą, kad Erikai būtų apribotos motinystės teisės, o vaikų globa priskirta Naujosios Akmenės paramos šeimai centrui. Tam pačiam centrui, kuriame ir dirba socialinė darbuotoja Daina Rimkienė.

O dabar grįžkime prie straipsnio pradžios. Kaip aiškina D.Rimkienė, ji Erikos vaikus pamatė savo kabinete su kepurytėmis, kurios dengė ausytes ir kol kepurytės nebuvo numautos nesimatė mėlynių po akytėmis. Keistas socialinės darbuotojos aiškinimas, nebent ši moteris žmogaus akis ir ausis regi toje pačioje galvos vietoje. Bet čia dar ne viskas. Naujosios Akmenės VTAĮT skyriaus darbuotojas Audrius Klišauskas ikiteisminiame tyrime, kuriame buvo tiriama ar buvo Erikos vaikai mušami kalbėjo, kad apie įvykį sužinojęs iš kolegės, kuri jam pasakojo, kad Daina Rimkienė informavo, kad ji lankėsi socialinės rizikos šeimoje kur gyvena  Erika Kiviliauskaitė ir ten pamatė sužalojimus ant vaikų. D.Rimkienė nurodė, kad sumušimus pamatė, kai Erika su vaikais atėjo pas ją į kabinetą, o A.Klišauskas prokurorams teigė, kad D.Rimkienė pasakojusi vaikų sumušimus pamačiusi, kai lankėsi pas Eriką namuose. Akivaizdus liudijimų neatitikimas.

Toks agresyvus jaunos mamos Erikos puolimas iš valstybės institucijų verčia susimąstyti apie tikruosius vaikų paėmimo iš Erikos tikslus. Kodėl taip smarkiai siekiama apriboti motinystės teises Erikai, juk ikiteisminis tyrimas dėl vaikų sužalojimų nutrauktas, nenustatyta kad vienas iš vaikų buvo sumuštas panaudojus mamos fizinę jėgą.

Gal būt atsakymas slypi čia. Ieškinyje teismui dėl motinystės teisių apribojimo VTAĮT prašo priteisti Erikos vaikams nuolatinę globą iki pilnametystės, kuria užsiimtų Naujosios Akmenės paramos šeimai centras.  Be to reikalaujama iš Erikos priteisti po 100 EUR kas mėnesį vaikų išlaikymui, kol jie bus globojami šiame centre. Apie valstybės finansavimą skirtą kiekvienam vaikui čia jau nekalbėsime, jei nuolatinė globa būtų paskirta, finansinė nauda centrui, kuriame dirba Daina Rimkienė būtų akivaizdi.

meslaisvi.lt