Begalinė meilė šunims- Kulautuvos paplūdimyje draudžiantys maudyti keturkojus ženklai nuolat niokojami

P1550161-e1502906303949   Prieš metus laiko Kulautuvos gyvenvietės paplūdimyje buvo įrengti ženklai perspėjantys šunų savininkus, kad  augintinių šioje žmonėms skirtoje maudymosi vietoje maudyti negalima. Apie tai  byloja ir šalia tvenkinio įrengtas informacinis stendas, kuriame surašytos naudojimosi paplūdimiu taisyklės, tačiau pastebėjusi, kad šiu taisyklių šunų savininkai skaityti nelinkę, Kulautuvos seniūnė Dalia Šiušienė  ėmėsi papildomų priemonių, kad žmonių maudymosi vietoje nebūtų vandenyje šunų. Seniūnės pastangomis prie paplūdimio buvo įrengti aukščiau paminėti draudžiantys maudyti šunis ženklai. Seniūnė ženklų pristatė aplink visą tvenkinį ir gamyklinių ir savos gamybos.Deja, bet šie ženklai stovėjo neilgai, ypač tie, kuriuos seniūnijos darbuotojai padarė savo rankomis, jų net nespėjom įamžinti. Gamykliniai ženklai prieš šunų savininkus atsilaikė šiek tiek ilgiau, pradžioje nuo metalinių plokštelių vandalai nutrynė dažais pažymėtą vizualinį informacinį turinį, o vėliau suniokojo ir pačius stulpus, prie kurių buvo pritvirtintos tos plokštelės.

Kauno rajone esančiam Kulautuvos miesteliui  praėjusiais metais Vyriausybės  suteikė kurortinės teritorijos statusą , todėl ši vieta verslininkams tapo dar labiau patrauklesnės. Unikali kurortinė teritorija pritraukia vis daugiau žmonių.

Paskutinį 2018 m. gegužės savaitgalį Kulautuvoje buvo atidarytas vandenlenčių parkas „Dock7“, karjeras, kuriame  įsikūrė vandens pramogų kompleksas,  veikia kavinė, kempingas, laisvalaikio prekių parduotuvė tikrai tampa vis labiau patraukliasnia vieta poilsiautojams, tačiau dalis jų nenori susipažinti su čia galiojančiomis taisyklėmis ir savo atsivestus augintinius maudo kartu su vandenyje pramogaujančiais žmonėmis.

„Buvau netekusi žado”- apie ženklų suniokojimą sakė Kulautuvos seniūnė Dalia Šiušienė.”Savadarbius ženklus draudžiančius maudyti šunis prieš metus klijavome kone kasdien, negaliu atsistebėti tokiu keturkojų savininkų elgesiu. Mes informavome visokiais būdais kad šunis maudyti galima šiek tik toliau, Nemune esančioje vietoje, tačiau to niekaip nenori suprasti šunų mylėtojai. Šiais metais prašėme „Dosk7′ vandenlenčių parko savininkų, kad jie informuotų poilsiautojus apie naudojimosi paplūdimiu taisyklėmis ir praneštų kiekvienam užsinorėjusiam išmaudyti šuny, kad to čia daryti negalima”-tęsė seniūnė.

meslaisvi.lt