Pagėgių Šv.Kryžiaus bažnyčioje planuojama įrengti geoterminę katilinę

20141012_110653Pagėgių Šv. Kryžiaus parapijos bažnyčia numato įsirengti geoterminį bažnyčios šildymą.  Dėl to po bažnyčia planuojama įrengti gręžinį ir geoterminę katilinę, kurios kuriama šiluma bus perduodama į jau seniau įrengtą bažnyčioje grindinio šildymo sistemą. Apie tai šios bendruomenės atstovas paskelbė viešųjų pirkimų portale. Dokumentuose nurodoma, kad darbai bus pradėti  tik gavus finansavimą. Kas finansuos šios katilinės statybą kol kas informacijos nėra,  aišku tik tiek, kad tai nebus finansuojama iš  Europos Sąjungos lėšų.

Laimėję konkursą rangovai turės parengti geoterminės katilinės ir gręžinių projektus , sumontuoti ir paleisti suprojektuotus įrenginius, apmokyti užsakovą naudotis įranga, pateikti geoterminio šilumos siurblio gamintojo eksploatavimo, aptarnavimo ir montavimo instrukcijas lietuvių kalba, priduoti gręžinius geologijos tarnybai.

Kadangi katilinė numatyta po bažnyčios pastatu, yra riboti atstumai įrenginių įnešimui, todėl siūlydamiesi atlikti darbus rangovai privalo tai numatyti skelbiama pirkimo dokumentuose.

Dvasininkų atstovai pageidauja, kad būtų išvesti į klebonijos pastatą avarinio signalo indikaciją. Automatika turi turėti galimybę siųsti SMS žinutę avarinio signalo atveju.

Rangovas pageidaujantis įrengti geoterminę katilinę Šv.Kryžiaus bažnyčioje privalės užtikrinti, kad jis  turės serviso tarnybą, kuri garantuotų objekto garantinį ir pogarantinį aptarnavimą 7 dienas per savaitę ir 24  val.  per parą.

meslaisvi.lt