Pagėgių savivaldybės administracijos direktorė „išgelbėjo” aikštelę prie „Norfos”

Dainora Butvydienė Rašėme, kad kovo 15d. Tauragės apylinkės teisme turėjo būti svarstoma byla, kurioje Valstybinė Teritorijų ir statybos inspekcija(toliau VTPSI) pateikė ieškinį Pagėgių savivaldybės administracijai ir UAB”Rembuta” dėl neteisėtos automobilių stovėjimo aikštelės statybos šalia prekybos centro „Norfa”. VTPSI patikrinimo metu nustatė, kad išduodant statybos leidimą 2009 metais puvo pažeisti sklypų paskirties naudojimo teisės aktai. Sklypo paskirtis, kuriame buvo įrengta aikštelė buvo pramonės ir sandėliavimo objektų teritorijos,tokios paskirties sklypuose automobilių aikštelės įrenginėti negalima. Visą šią betvarkę vienu rankos mostelėjimu sutvarkė dabartinė Pagėgių savivaldybės administracijos direktorė Dainora Butvydienė. Ji prieš pat teismą kovo 8d. išleido įsakymą, kuriuo pakeitė sklypo naudojimo būdą iš Pramonės ir sandėliavimo objektų teritorijos į Susisiekimo ir inžinerinių komunikacijų aptarnavimo objektų teritorijas. Tokioje teritorijoje automobilių stovėjimo aikštelė gali būti, todėl sužinoję apie tai Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos atstovai ieškinį atsiėmė.

VTPSI atstovai savo sprendimą komentavo taip:

„Atsižvelgiant į tai, kad Pagėgių savivaldybės administracija pakeitė žemės sklypo, adresu Vilniaus g. 16A naudojimo būdą bei pakeitimą įregistravo Nekilnojamojo turto registre, taip pat į tai, kad civilinėje byloje nebeliko ginčo dalyko bei Inspekcijos 2016-07-29 ieškinio pagrindo, vadovaudamiesi Lietuvos Respublikos civilinio proceso kodekso 140 straipsnio 1 dalimi, atsisakėme atsakovams pareikšto ieškinio civilinėje byloje ir paprašėme civilinę bylą nutraukti.”

D.Butvydienės kovo 8d. įsakymas dar gali būti skundžiamas Lietuvos Respublikos administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka.

meslaisvi.lt