A.Maldeikienė vidaus reikalų ministrui: matau kad ginklo nešiojimas jums atėmė smegenis.

Ministras

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas

Kovo 13 d. Seime  vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas Seimo nariams pristatė Valstybės Tarnybos pakeitimo įstatymo projektą. Daug numatyta pakeitimų įstatyme, sunku būtu visus ir išvardinti. E.Misiūno pristatytose pataisose daugelis Seimo narių pastebėjo diskriminacinių apraiškų. Pasirodo naujame įstatyme ministras numatęs Valstybės Tarnautojo atrankos metu pirmenybę teikti tarnavusiems kariuomenėje asmenims. Naujame valstybės tarnybos įstatyme numatyta centralizuoti valstybės Tarnautojų atranką, atlyginimų didinimo politika labiau atiduodama konkrečios institucijos vadovų nuožiūrai, įvedama mentorystė.  Mentorius yra mokytojas, kuris turi natūralų norą – kad jo mokinys taptų geresniu už mokytoją. Pagal šią tvarką į pensiją išėję Valstybės Tarnautojai galėtų likti dirbti Valstybės Tarnyboje kaip mentoriai toliau ir perduoti savo patirtį naujai atėjusiam jaunam valstybės tarnautojui. Tačiau čia tik įžanga į tai, kas mūsų manymu įvyko įdomiausia E.Misiūnui pristatant pataisas.  Savo kalboje, kai kurių Seimo narių nuomone ministras sumenkino kabinetuose dirbančių Valstybės tarnautojų autoritetą lygindamas juos su policininkais. Pasak ministro, policijos pareigūnai dirba žymiai atsakingesnį ir pavojingesnį darbą už kabinetinius tarnautojus. ” Ar jūs norite pasakyti, kad policininkas yra lygus Tarnautojui, kuris sėdi kabinete prie kompiuterio ir rašo tekstą? Policininkas nešioja ginklą, pareigūnas gali susidurti su asmeniu, kuris gali jam atimti gyvybę.”-kalbėjo E.Misiūnas. Politiko nuomone ginklą nešiojantys valstybės Tarnautojai dirba svarbesnį ir pavojingesnį darbą. Tokie E.Misiūno žodžiai ne juokais papiktino keletą Seimo narių ir jie parašė pasisakyti dėl tokios tvarkos Seime. Pirmasis savo pastabas išsakė Tvarkos ir teisingumo partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis:

Pirmas ministras, kuris per 28 metus šitaip pažemino Valstybės Tarnautojus ir šitaip pasityčiojo. Nežeminkit žmonių, ar jūs suvokiate, kad tarkime teisėjo padėjėjas rašo nuosprendžius , ką jūs manote, kad jo darbas menkesnis nei policininko?

Vėliau šiuo klausimu pasisakė mišriosios Seimo grupės atstovė Aušra Maldeikienė. Politikė nepagailėjo kritikos ministrui:

Iš tiesų kaip rodo faktai, kai kam nešiojimas ginklo atima smegenis. Čia apie jus ministre. Aš prisimenu, kai po Vilnių blaškėsi pareigūnai su automatais, iš kurių nusikaltėlis atėmė ginklą. Todėl siūlau prisiminti, kad valstybės Tarnautojai nešioja žymiai svarbesnį dalyką, nei ginklas- tai smegenis.Žmonės apskritai gimsta ne ginklams nešioti, bet smegenims.Gaila, kad kai kurie ministrai turi su jomis problemų“

Ministro pasisakymą ir jį sukritikavusių Seimo narių kalbas žiūrėkite žemiau video- medžiagoje.

meslaisvi.lt