Iššūkis raudondvariečiams- nusigauti iki namų neužpultam šunų

received_1849704748382540

Raudondvario gyventoja nufatografavo į jos kiemą atkeliaujantį šunį

Viena iš aktyviausių Kauno rajono bendruomenių yra Raudondvario gyvenvietės gyventojai. Jie socialiniame tinkle Facebook sukūrė paskyrą Raudondvariečių bendruomenė.Čia jie keičiasi informacija, žiniomis, bando spręsti viešąsias problemas. Peržvelgus šios bendruomenės susirašinėjimą matyti, kad pagrindinė Raudondvario bėda yra lakstantys po gyvenvietę palaidi šunys.

Tokias paprastas iš pirmo žvilgsnio problemas turėtų spręsti rajono valdžia, pasirašanti kiekvienais metais sutartį su gyvūnų globos organizacija „Nuaras“. Visai neseniai Taryba patvirtino 75 000eur finansavimą metams, kad panašių problemų rajono gyvenvietėse nebūtų. Deja atrodo, kad tokia sistema neveikia ir vietos bendruomenės nariams tenka patiems ieškoti būdų, kaip gyventi gyvenvietėje, kurioje nuolat laksto palaidi šunys. Kai kuriuos šunis, kaip skelbia pranešimai FB, gyventojai patys sugauna ir veža į globos organizacija, tačiau tos atsisako juos priimti ,nes nėra vietų. Raudondvaryje galima sutikti tikrai didelių ir grėsmingai atrodančių šunų. Vienas iš paskutinių pasidalinimų raudondvariečių FB paskyroje, buvo pranešimas apie lakstantį palaidą rotveilerį.Kitame pranešime moteris rašo, kad laksto palaidi šunys, iš kurių viena tikrai yra kalytė ir akivaizdu, kad greitu metu atsives šuniukų.

Žemiau sudėjome tikrai ne visas nuotraukas su prašymais sutvarkyti palaidus šunis. Ar atsižvelgs į tai rajono savivaldybėje dirbantis Viešosios tvarkos skyrius?

meslaisvi.lt