Politinės aistros Pagėgiuose kaista, „valstiečių” lyderis prabilo apie pilkąjį savivaldybės kardinolą(video)

Petras Ubartas

Pagėgių „valstiečių”lyderis Petras Ubartas

Nors iki naujųjų savivaldos rinkimų dar toloka, tačiau darosi akivaizdu, kad Pagėgiuose jie jau prasidėjo su dideliu pagreičiu. Paskutiniame savivaldybės tarybos posėdyje meras V.Komskis atvirai prabilo apie nesutarimus su Tarybos valdančiąja dauguma, partijos Tvarka ir Teisingumas frakcija. Maža to, šiame posėdyje  aistras pakaitino ir Valstiečių ir žaliųjų sąjungos Pagėgių skyriaus pirmininkas Petras Ubartas. Savo pasisakymo metu dėl D.Butvydienės atleidimo iš administracijos direktorės pareigų politikas įvardino slaptą Pagėgių „tvarkiečių” politikos režisierių.

„Manau, kad klausimas dėl administracijos direktorės atleidimo bus išimtas iš dienotvarkės. Mere, jūs  davėte suprasti kieno yra dauguma Taryboje ir kas yra režisierius  ir režisuoja šitą visą kompaniją(„tvarkiečių” tarybos narius red.pastaba). Man atrodo sėdi jis salėje, šypsenėlė maloni jo veide,tokia puiki. Norėtume tikrai svarstyti klausimą dėl D.Butvydienės atleidimo ir išklausyti abi konflikto puses, todėl siūlau šį klausimą tikrai svarstyti”– sakė Pagėgių „valstiečių” lyderis

Šią jo kalbą replikavo Tvarkos ir Teisingumo frakcijos atstovas Taryboje Kęstutis Komskis. Jis sakė, kad P.Ubarto kalba yra ne į temą, o jei kažkuri politinė jėga nori išgirsti konflikto pusių nuomones, ji turi pilną teisę kviestis merą ar administracijos direktorę pas save ir išsiaiškinti visus klausimus.

K.Komskis taip pat pasiūlė visiems pasižvalgyti po politinio pasitikėjimo apibrėžimų formuluotes.

Valstybės Tarnybos įstatymas sako, kad į politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigas asmenys priimami be konkurso – valstybės politikų pasirinkimu, o atleidžiami gali būti kai valstybės tarnautojas praranda valstybės politiko pasitikėjimą, jei prieš pradėdamas eiti šias pareigas politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojas nebuvo karjeros valstybės tarnautojas.

Akivaizdu, kad įstatymas griežtas atėjusiems dirbti  politikams asmeninio pasitikėjimo būdu, jie tiesiog gali būti atleisti praradę to politiko pasitikėjimą. Tą nepasitikėjimą kiekvienas politikas  vertina savaip, todėl nepasitikėjimo kaip ir pasitikėjimo įrodinėti greičiausiai nereikia.

meslaisvi.lt