Užliedžiuose trys šimtai vaikų eilėje į darželį, ši žinia Kauno rajono merui pakirto kojas

Užliedžių gyv.Kai visoje Lietuvoje sparčiai mažėja gyventojų, Užliedžiuose  Kauno rajono gyvenvietėje atvirkščiai, gyventojų sparčiai daugėja. Šis reiškinys ne juokais sujudino rajono savivaldybės Tarybos darbą.

-Kai sužinojau, kad Užliedžiuose į vaikų darželį eilėje stovi trys šimtai vaikučių, man pakirto kojas,– taip apie susidariusią situaciją spalio 26 d. Tarybos posėdyje kalbėjo Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas. Rajono vadovas posėdžio pabaigoje pranešė, kad dėl šios aplinkybės sekantis savivaldybės Tarybos posėdis kviečiamas greičiau nei planuota, lapkričio 16d.

Šį reikalą rajono valdžia pradėjo spręsti jau gerokai anksčiau, rugsėjo mėnesio Tarybos posėdyje buvo pritarta patalpų pirkimui ikimokyklinio ugdymo įstaigos praplėtimui Užliedžiuose, vėliau buvo sudaryta komisija  ir jai pavesta vesti derybas dėl patalpų įsigijimo. Pasak Tarybos sekretorės Nijolės Linkuvienės, viskas vyksta sklandžiai ir lapkričio 16 d. turėtų daug kas paaiškėti.

Pats meras spalio 26d. posėdžio pabaigoje savo kalboje dėl padėties Užliedžiuose  sakė:

-Vyksta baigiamoji stadija ikimokyklinės įstaigos plėtros Užliedžiuose, tai kad šiandien laukia trys šimtai eilėje kažkas nesuvokiama, kažkada buvo devyniasdešimt šeši, tada mes sudarėme sąlygas septynių grupių atsiradimui, beveik 140 vaikų, atidarėme naujas keturias grupes, nuvažiavau į Užliedžius, kojas pakirto, 285 laukia eilėje. Čia kuriasi jauni žmonės iš visos Lietuvos, iš Klaipėdos, Palangos, Biržų, Kupiškio,  jiems nėra kur vaikučių dėti, todėl turime pasiskubinti. Vardan viešumo, skaidrumo labai norėčiau kai bus atliktos visos procedūros, kad šis klausimas būtų  išsamiai pristatytas. Tikrai žinau, kad daro daugiau nei gali administracija ir  komisija tam, kad mes visi galėtumėm pasakyti, jog mes pasirūpinome jaunais žmonėmis ir greitu metu šimtas vaikų galės lankyti tą darželį ir paslauga ta jiems atsiras. Lygiagrečiai dirbama prie Užliedžių dugiafunkcinio centro projektavimo, ateities darbų.

meslaisvi.lt