Draugystė su kelių direkcija panevėžiečiui krauna turtus.

Atšvaitas lipdukas L15Greičiausiai tokį patį liežuvį kaip paveikslėlyje, įmonės iš Panevėžio „Safe Reflekctors” vadovas Milvydas Pečiukas rodo konkurentams, kuomet kiekvieną kartą laimi Lietuvos kelių direkcijos rengiamus atšvaitų pirkimo konkursus. Jau nieko nestebina, kad atšvaitų dalinimo akcijos tampa įprastu dalyku įvairiuose saugaus eismo renginiuose, mokyklose, darželiuose ar kitokiose įstaigose. Šviesą atspindinčios priemonės yra dalinamos nemokamai, bent jau taip galvoja jas gaunantys, tačiau šiose gražiose akcijose pasirodo sukasi nemaži pinigai ir tuos pinigus iš kelių direkcijos biudžeto susižeria būtent Milvydas Pečiukas. Ir kur nesusižersi jei pirkimus Lietuvos kelių direkcija organizuoja apklausos būdu.

Vos prieš savaitę M.Pečiuko įmonė vėl pasirašė su direkcija sutartį, kurios pagrindu įsipareigojo pagaminti 20 000 šviesą atspindinčių priemonių su logotipu „Atkurtai Lietuvai 100” Už šiuos gaminius panevėžiečio įmonė gaus 10 890 Eur.

Keturiais mėnesiais anksčiau Lietuvos Kelių direkcija iš tos pačios įmonės saugaus eismo projektui „Saugokime vieni kitus kelyje” užsakė 8000 atšvaitų už kuriuos sumokėjo virš 4000 eur. Ir taip kiekvienais metais. 2016 metais M.Pečiuko įmonė laimi apklausos būdu vykdomą  konkursą ir gamina atšvaitų už 30 000 eur, 2015 metais ta pati įmonė Lietuvos kelių direkcijai nežinia kokiai akcijai gamina  šviesą atspindinčių priemonių už 42 000 eur.

Ir pabaigoje stengiamės parašyti įdomiausius dalykus. UAB „Safe Reflectors” kiekvienais metais keičia registracijos vietą. Tokių vietų  jau aptikome penkias. Nors sutartyse pasirašytose su Kelių direkcija įmonės paskutinis adresas nurodytas Panevėžyje, Registrų centro duomenimis ši įmonė iš Panevėžio jau išsikėlė į sostinę ir Vilniuje jau du kartus spėjo pakeisti savo buveinės vietą.  Gaminanti priemones, kurios leidžia būti labiau matomais, pati UAB „Safe Reflectors” stengiasi likti nepastebėta.

Sunkiausias darbas M.Pečiuko įmonei greičiausiai yra sulaukti dienos, kuomet automobilių kelių direkcija organizuos kokia nors saugaus eismo akciją, visą kitą niekai, apklausų dėl pirkimų įmonės vadovas jau turėjo daug.

meslaisvi.lt