„Gairelita” dėl metų gaisro nekalta!?

gaisras 1
Pernai metais Radviliškio mieste įsikūrusios UAB „Gairelitos” teritorijoje kilo didžiulis gaisras. Buvo sutelktos didžiulės ugniagesių pajėgos, gaisras lokalizuotas ir galutinai užgesintas tik po keliolikos parų. Gamtai ir turtui buvo padaryta milijoną eurų viršijanti žala. Valstybė kompensavo savivaldybės patirtą žalą ekstremalios situacijos metu. Virš 530 tūkstančių eurų buvo pervesta iš rezervo fondo. Finansinė parama iš Rezervo fondo šalia „Gairelitos” gyvenančių ir nuo gaisro tiesiogiai ir netiesiogiai nukentėjusiųjų gyventojų nepasiekė.
politikai
Pasibaigus Radviliškio rajono savivaldybės mero A. Čepononio „šokinėjimui” per „Joninių laužus”, Radviliškio rajono savivaldybės administracijos teisininkai formaliai vienu pareiškimu kreipėsi Šiaulių apygardos prokuratūrą dėl viešo intereso ginimo. Tą patį padarė ir nukentėję gyventojai. Tačiau po kelis mėnesius trukusio ikiteisminio tyrimo, Šiaulių apygardos baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras S. Kulikauskas nusprendė nutraukti tyrimą.

vilciauskasŠių metų balandžio 20 d. nutarime jis Radviliškio rajono savivaldybei, nukentėjusiems gyventojams išdėstė motyvus, kodėl neatsakingai ir nerūpestingai besielgiantis įmonės vadovas E. Vilčiauskas ir pati įmonė negali būti patraukti į baudžiamąją atsakomybę. Ikiteisminio tyrimo metu, apklausti įmonės darbuotojai ir vadovai duodami parodymus siekė kaltę suversti jau mirusiam tuometiniam gamybos vadovui V. Bugiui.
Šis prokuroro nutarimas neužkerta kelio nei Radviliškio rajono savivaldybei, nei tuo pačiu nukentėjusiems gyventojams kreiptis į teismą civilinio proceso tvarka, kad išsiieškotų patirtą žalą iš įmonės „Gairelita” ir/ar jos vadovo E. Vilčiausko, jei teismas pripažintų, kad jie yra kalti dėl padarytų nuostolių ir žalos gamtai.
gyventoja

gyventojai
Ar pakaks gyventojams kantrybės bylinėtis teismuose, kad būtų atlyginta jiems padaryta turtinė ir neturtinė žala parodys laikas…