Rytų Kovotojo klubas garsina Radviliškį ne tik Lietuvoje

 

 

Radviliškyje įsikūrusio rytų kovos menų klubo „Rytų kovotojas“ sportininkai senųjų metų pabaigą sutiko garsindami Radviliškį ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių organizuotose olimpinių sporto šakų varžybose. Trenerių E. Mončausko, A. Vasiliausko, R. Murausko ir R. Mačiunsko auklėtiniai dabar jau yra treniruojami pagal šias dvi olimpinių sporto šakų – TAEKWONDO ir KARATE (pagal WKF taisykles) – programas. Papildomai klubas dirba ir su jaunimu, kuriam leidžiama išbandyti jėgas dar vienoje Rytų ir Pietryčių Azijoje plačiai kultivuojamoje MUAY THAI sporto šakoje.

Gruodžio 10 dieną klubo sportininkai dalyvavo Klaipėdoje vykusiame tarptautiniame taekwondo ir Latvijos Salaspilio tarptautiniame karate turnyruose. Puikiai atstovavę ne tik rajoną, bet ir Lietuvą, klubo taekwondistai parvežė 9, o karatekos – 7 įvairių prabų medalius.

Gruodžio 11 dieną Šiauliuose vyko neseniai sukurtos Lietuvos karate federacijos suorganizuotas turnyras, kurio metu buvo kovojama dėl teisės atstovauti Lietuvą. Šiose varžybose buvo iškovoti 3 medaliai, o klubo sportininkė G. Elenauskaitė, užėmusi pirmąją vietą 14-15 metų merginų amžiaus grupėje KATA darymo rungtyje, iškovojo kelialapį į kitų metų vasarį Europos WKF čempionatą Bulgarijos sostinėje Sofijoje.

Baigiamasis klubo sportininkų pasiekimų įvertinimas tapo Baisogaloje „Auridanos“ sporto salėje įvykę egzaminai, kurių metu karatekas vertino trijų Lietuvos karatė federacijos atstovų komisija. Po egzamino, vyko sporto varžybos klubo geriausiems sportininkams iki 12 metų amžiaus išsiaiškinti bei apdovanoti daugiausiai pasiekę bei labiausiai pasižymėję sportininkai. Apdovanojimus sportininkams įteikė atvykęs Kalėdų Senelis.