Pagėgių savivaldybės administracijos vadovė Rusijoje aptarė bendradarbiavimo tarp valstybių sienų programą

DAINORA Budviedienė

D.Butvydienė lankėsi Gusevo mieste

Visai neseniai Pagėgių savivaldybės Meras lankėsi Kaliningrado srities Sovetsko miesto šventėje, kartu su juo renginyje dalyvavo ir savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Alvydas Einikis. Nuo savo pavaduotojo nusprendė neatsilikti ir pati administracijos direktorė Dainora Butvydienė. Lapkričio 8 d. ji kartu su Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėjo pavaduotoja Loreta Razutiene  taip pat viešėjo Rusijos federacijos Kaliningrado srityje, tik moterys vyko ne į Sovetską, bet į  Gusevo miestą.

Kvietimo šiam vizitui tikslas –  pasiruošti būsimam savivaldybių administracijų bendradarbiavimui, pasirašant susitarimų protokolus bei aptarti projekto, skirto bendradarbiavimo tarp sienų programos Lietuva- Rusija,  rengimą.

Susitikimo metu buvo pasidžiaugta Tarptautinių ir tarp regioninių ryšių regioninės agentūros, vadovaujamos Alos Ivanovos, Sovetsko mieste organizuota konferencija, kurios metu ir užsimezgė draugiški ir dalykiniai ryšiai su Gusevo administracija.

Pagėgių savivaldybės atstovėms buvo aprodytas miestas, supažindinta su jo istorija ir pristatyta šio miesto  ateitis – šalia  veikiantis investuotojo GS Group pramoninis „Technopolis GS“  ir kuriamas gyvenamasis – darbuotojų kotedžų kvartalas. GS Group gamina aukščiausios kokybės infotechnologijų ir ryšių sistemų produkciją.

Pagėgių savivaldybės atstovės buvo supažindintos su miesto ligonine, kurioje veikia Kaliningrado srities kraujagyslių ligų gydymo centras, aptarnaujantis 9 rajonus. Su šios ligoninės gydytojais ir buvo aptarta būsimo projekto koncepcija, bei pasirašytas bendradarbiavimo protokolas.

parengta pagal  pagegiai.lt informacija

meslaisvi.lt