Pagėgių savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojui didėja atlyginimas, prie pareiginės algos dar 50% jos dydžio

A.Einikis džiaugiasi

Administracijos direktorė sveikina Alvydą Einikį

Už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą, taip grindžiamas Pagėgių savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojo atlyginimo kėlimas. Spalio 27d. Pagėgių savivaldybės Tarybos dauguma, partijos tvarka ir teisingumas nariai greičiausiai be didesnio vargo patvirtins paruoštą sprendimą, kurio pagrindu Alvydui Einikiui bus pakeltas 50% atlyginimas nuo jo pareiginės algos. Bendrojo ir juridinio skyriaus vedėja Dalia Šėperienė sakė, kad atlyginimas didinamas administracijos siūlymu,t.y.  pačios administracijos vadovės Dainoros Butvydienės. Pastaroji dabar atostogose, todėl jos motyvų  už kokį viršijantį įprastą  darbo krūvį didės A.Einikio atlyginimas sužinoti nepavyko. Pagėgių savivaldybės internetinėje svetainėje Alvydo Einiko skelbiamas atlyginimas yra 1680 eur. Buhalterinės apskaitos skyriaus vyr. specialistė Ona Simanavičienė paaiškino, kad šis nurodytas administracijos direktoriaus pavaduotojo atlyginimas yra nurodytas su priedais,t.y. prie pareiginės algos pridėtas priedas už išdirbtus metus, bei priedas už neįprastą darbo krūvį viršijančią veiklą, kurį prieš metus savivaldybės Taryba patvirtino 30 %. To administracijos direktorės pavaduotojui pasirodo buvo per mažai, todėl prabėgus metams šis priedas didėja iki 50%. Pareiginė alga pasak buhalterinės apskaitos skyriaus atstovės A.Einikiui nustatyta 1135, tuomet gaunasi, kad 50 % priedas už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą bus 567,5 eur. Jis už buvusį priedą bus didesnis 227 eur. Jeigu tai tiesa, ką dėsto savivaldybės buhalteriai, tuomet po savivaldybės Tarybos posėdžio, kuris įvyks spalio 27 d. A.Einikio darbo užmokesčio eilutėje turėtume pamatyti jau ne 1680 eur., o 1907 eur.

Tiesa, dar viena detalė, kuri gal būt paaiškina, kodėl didėja A.Einikio atlyginimas. Jis kartu su meru rugsėjo 10 d. dalyvavo Kaliningrado srities Sovetsko miesto šventėje, o tai tikrai įprastą darbo krūvį viršijanti veikla.

Lietuvos valstybės skola šiuo metu yra 17 mlrd. 039 mln. 832 tūkst. Eur. Kas yra Valstybės skola?

Tai vyriausybės, savivaldybių, valstybės socialinės apsaugos fondų ir su jais susijusių subjektų, turinčių teisę skolintis, prisiimtų, bet dar neįvykdytų įsipareigojimų konsoliduota suma.

meslaisvi.lt