Pagėgių meras glaudžiai bendradarbiauja su Rusija (video)

Rusijos vadovų auto

Šalia Pagėgių miesto šventės renginių vietos stovėjo Sovetsko administracijos vadovų automobilis

Balandžio mėnesį Pagėgių savivaldybės meras Virginijus Komskis pristatė savo 2015 metų veiklos ataskaitą. Šioje ataskaitoje atskleista daug visokių kelionių, skraidymų ir komandiruočių. Taip pat ataskaitoje paminėtas ir mero bendradarbiavimas su Rusijos federacijos Kaliningrado srities miestu Sovetsku. Pasirodo Pagėgių savivaldybė glaudžiai ir sėkmingai bendradarbiauja su šia užsienio valstybe jau nuo 2001m. gegužės 16d. Nuo to laiko vyksta sėkmingas bendradarbiavimas su Rusijos Federacijos generaliniu konsulatu Klaipėdoje, Lietuvos Respublikos generaliniu konsulatu Kaliningrade bei Lietuvos Respublikos konsulatu Sovetske.

2015 m. rugsėjo 21 d. Pagėgių savivaldybėje lankėsi Lietuvos Respublikos generalinis konsulas Kaliningrade Olegas Skinderskis, kuris su Savivaldybės mero pavaduotoju Sigitu Stoniu, administracijos direktore Dainora Butvydiene bei mero patarėju Bronislovu Budvyčiu aptarė aktualius pasienio zonos klausimus ir problemas, o jau 2015 m. rugsėjo 5 d. Pagėgių savivaldybės mero pavaduotojas Sigitas Stonys ir Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Virginija Sirvidienė lankėsi Sovetsko miesto šventėje, kur oficialiu kvietimu juos  pakvietė Sovetsko meras Nikolajus Voiščevas.

Metais anksčiau  Sovetsko meras  pats buvo atvykęs į Pagėgių miesto šventę. Čia skambėjo rusiškos dainos, buvo galima išgirsti Pagėgių mero Virginijaus Komskio šventinę kalbą rusų kalba.

Kai Pagėgių savivaldybės vadovybė kartu su Rusijos federacijos valdininkais kartu šventė šventes ir vieni pas kitus važiavo į svečius, Ukrainoje vyko aršūs mūšiai tarp ukrainiečių ir Rusijos karinių pajėgų. Dėl tokių veiksmų Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė kaimyninę valstybę pavadino teroristine šalimi.

Visai neseniai Pagėgių savivaldybė nuskambėjo tarp trijų Lietuvos savivaldybių, per kurias Putino Rusija daro didžiausią įtaką Lietuvai.  Pagėgių savivaldybės tarybos narys Edgaras Kuturys paskutinio posėdžio metu, kuomet buvo pristatyta mero2015 m. veiklos ataskaita sakė, kad jam gėda, jog mūsų savivaldybės vadovas tokios geopolitinės situacijos metu bendradarbiauja ir  giriasi sėkminga veikla su Rusijos federacija.

Šias pastabas galite pažiūrėti video faile:


Redaktorius

meslaisvi.lt