Į klausimą ką padarėte Pagėgių meras atsakė ką padarys(video)

Virginijus Komskis

Virginijus Komskis tarybos nario P.Ubarto klausimo nesuprato

2016 metais balandžio 28 d. Pagėgių savivaldybės posėdžių salėje vyko 14-asis V šaukimo Tarybos posėdis. Jame Pagėgių savivaldybės meras V.Komskis pristatė savo ataskaitą, tiksliau ataskaita jau buvo pristatyta Tarybos nariams raštu, todėl posėdyje meras tik atsakinėjo į tarybos narių klausimu. Nors žodis „atsakinėjo” čia ne visai tinka, geriau tiktų „bandė atsakyti”, tačiau tas jam nelabai pavyko.

Tarybos narys Petras Ubartas bandė pasidomėti mero, kodėl V.Komskio vadovaujamoje savivaldybėje skirtingai nei kituose miestuose nesumažėjo valdininkų, o atvirkščiai, iš biudžeto išlaikomų etatų padidėjo. Patį klausimą V.Komskis pavertė kažkokiu tai nesusipratimu, jo nuomone P.Ubarto klausimas susijęs su einamaisiais metais, todėl su šia ataskaita jis nesusijęs ir atsakinėti meras neprivalo. Antrą kartą bandęs paaiškinti klausimo esmę P.Ubartas buvo vėl nesuprastas ir tuo metu posėdžiui pirmininkaujančio mero pavaduotojo S.Stonio korektiškai sustabdytas remiantis naujuoju savivaldybės posėdžio reglamentu, kuomet leidžiama klausti tik vieną kartą, klausimo laikui skiriant tik 30 s. Po  P.Ubarto savo klausimą pateikė opozicijos lyderis Edgaras Kuturys. Politikas norėjo išsiaiškinti vieną paprastą dalyką, ką meras padarė 2015 m. , kad Pagėgiuose atsirastų darbo vietų eiliniams gyventojams. Čia vėl prasidėjo V.Komskio interpretacijos ir politikavimas. Jis  pradėjo pasakoti kaip verslininkai skundžiasi, kad neranda darbuotojų ir ką padarys dėl darbo vietų ateityje.

„Ar tai būtų turgus, kas tai yra turgus, atrodo paprastas žodis, tačiau juo mes pasakome, ūkininkai ruoškitės, jūs galėsite pardavinėti savo produkciją, nes pieno kainos yra mažos. Šitai ir reiškia darbo vietų įkūrimas. Dabar sakysime, ar tai būtų baseinas, ar tai būtų darbo vietų įkūrimas, apie šešias, septynias darbo vietas įsikurs, bet kaip savivaldybė, kad verslas, kad ateitų, galėčiau pasakyti, mmm, bet čia jau ne ataskaita, čia jau į priekį..”– kalbėjo V.Komskis. Toliau vis dėl to meras pradėjo pasakoti ateities planus, kaip jis kviečiasi ir kviesis verslininkus, kad jie čia įsikurtų. V.Komskis užsiminė, kad jis tiki, jog daugelis pasinaudos finansavimu ir vis dėl to sukurs čia darbo vietų. Po netrumpos mero kalbos, posėdžio pirmininkas S.Stonys paklausė Tarybos nario Edgaro Kuturio, ar jį tenkina atsakymas. E.Kuturys paskė , kad ne ir pasinaudojo proga perklausti V.Komskio:

” Mere, jūs vėl nuvažiavote į ministerijas, todėl dar kartą klausiu, nes jūs konkrečiai atsiskaitote už veiklą. Ką padarėte, kad sumažėtų nedarbas Pagėgių savivaldybėje, konkretūs veiksmai?”– dar kartą paklausė E.Kuturys

Atrodo, kad prieš tai išsakyta ilga V.Komskio kalba jį nuvargino, todėl  tarybos nariui atsakė trumpai:

Aš jums atsakiau į šitą klausimą. Jeigu Edgarai neišgirdai, tai tu nieko gyvenime neišgirsi„- baigė savo pasirodymą V.Komskis.

Po Tarybos narių paklausimų merui sekė jų pasisakymai, tačiau V.Komskis pareiškė, kad vadovaudamasis įstatymais nuo pasisakymų klausymo jis nusišalina ir paliko posėdžių salę. Ką kalbėjo Tarybos nariai merui pasišalinus, kituose reportažuose.

Redaktorius

meslaisvi.lt