Nemokamos morkos Pagėgiuose sumažino socialinę atskirtį-graužkite su šypsena

P1020196

Tokie morkų maišai buvo dalinami Pagėgių gyventojams

Prieš Kalėdas Pagėgių ir ne tik gyventojai turėjo progos sutaupyti. Kas galėjo pagalvoti, vos spėję pagėgiškiams išdalinti ūkininko iš Pasvalio morkas, Pagėgių socialinių paslaugų centras pagėgiškius vėl  užvertė morkomis. Gruodžio 22d. 15kg. morkavų daržovių, galėjo gauti kiekvienas žmogus užsukęs į šį centrą. Atvykę pasiimti nemokamų morkų, gyventojai buvo nustebinti, jie papildomai gavo dar ir kopūsto galvą. Rusijai atsisakius priimti daržoves iš Lietuvos, šių gėrybių lieka vis pas daugiau ūkininkų. Šį kartą savo pertekliniu derliumi dalinosi ūkininkas iš Kėdainių rajono, Vidmantas Girdzijauskas. Pagėgių socialinių paslaugų centras atlieka tik tarpininkavimo paslaugą, todėl kažką daugiau centro darbuotoja komentuoti atsisakė.

Šie metai ypač gausūs „nemokamomis” dovanėlėmis. Prieš keletą dienų Pagėgių senjorai gavo dovanų iš Antano Guogos. Europarlamentaras į lauknešėlį supakavo makaronus, ryžius, miltus grikius, butelį aliejaus, kečiupą ir dėžutę konservų. Lošimo namų tinklo savininkas, dalį savo didžiulio pelno nusprendė atiduoti pensininkams, nes turbūt žino, kad jo geriausi klientai, t.y. lošėjai nemažą dalį pinigų atima būtent iš savo senyvų tėvų. Kiek dar nelaimių atneša save vadinančiu altruistu verslas, žino tik artimieji, kurių giminaičiai pakliuvo į lošimo verslo pinkles.

Valstybės ekonominė gerovė atsispindi nuo šioje valstybėje vykdomų paramos akcijų, o tokių Lietuvoje kol kas apstu, kas įrodo, kad ir po 25-erių nepriklausomybės metų vis dar gyvename skurdo šalyje. Prisisteigė įvairiausių labdaros ir paramos fondų, kurių lėšos dažniausiai būna  neteisėtu būdu gauti pinigai , labiausiai už išvogtą valstybės turtą arba įgyti kontrabandos keliu. Socialinė atskirtis Lietuvoje ir toliau didėja ir tie, kurie ją didina bando visokiomis priemonėmis tą maskuoti, tačiau kaip ilgai jiems tą pavyks daryti, ypač kai yra meslaisvi ?

meslaisvi.lt