Šilutės butų ūkio administruojamuose daugiabučiuose sėkmingai kuriasi vabzdžiai

Kaiminystė su bitėmis meslaisvi.lt nuotrauka

Jau keturi metai kaip vieno Pagėgių daugiabučio namo gyventojo artimiausios   kaimynės yra bitės. Šie vabzdžiai įsikūrę atsiradusioje pastato išorinėje sienoje landoje. Maža to, tokios landos, kuriose įsikūrusios bitės, yra dvi. Antrą buveinę medaus rinkikės įsitaisė toje vietoje, kur iš namo išvestas nuotekų vamzdis. Čia jos puikiai jaučiasi. Tuo metu, kai lankėmės prie Vilniaus gatvėje 4A numeriu pažymėto daugiabučio, geluonis turintys padarai džiaugėsi kaitinančiais saulės spinduliais ir suko ratus aplink pro antro  aukšto langą su mumis bendraujančiu vyru.

Šilutės butų ūkio administruojamas daugiabutis. meslaisvi.lt nuotrauka

„Jos manęs jau neliečia.Priprato. Aš joms saviškis”- sveikindamasis ranka su bitėmis pasakojo namo gyventojas.”Moku administracinį namo techninės priežiūros mokestį, tačiau nuo tokios priežiūros, pastate tik didėja bičių lizdų”- jau rimčiau tęsė pašnekovas.

Jau daugelį metų Pagėgių gyventojų, nepanorusių įsisteigti daugiabučių namų bendrijų ar jungtinių veiklos sutarčių, pastatų būklės priežiūrą vykdo Pagėgių savivaldybės administracijos atrinkta bendrovė „City Servisas” Ši bendrovė pavedusi tai daryti „Šilutės butų ūkiui. Panašu, kad šio daugiabučio būklė šiai įmonei visiškai nerūpi.

Pabaigai galime daryti išvada, jei norite, kad į jūsų namus bitės neštų medų, jums reikėtų paprasto dalyko- pavesti namo techninę priežiūrą vykdyti Šilutės butų ūkiui.

meslaisvi.lt