Artūras Skardžius: jei būčiau jaunas, iš Lietuvos išvažiuočiau

A.Skardžius:jaunimui keliai į Europą atviri.
meslaisvi.lt nuotr.

2013 metais vasario 19 dieną Šilutės Jungtinis demokratinis judėjimas surengė susitikimą su Seimo nariu, socialdemokratu  Artūru Skardžiumi. Susitikimo tikslas buvo išsiaiškinti, ar Seimo narys vykdo savo pažadus rinkėjams. O pažadai buvo surašyti popieriuje, kurį ir pasirašė A.Skardžius prieš gaudamas JDJ paramą Seimo rinkimuose.

Pirmasis Šilutės Jungtinio demokratinio judėjimo reikalavimas buvo, kad patekęs į Seimą, A.Skardžius dėtų visas pastangas tiesioginiam merų ir seniūnų rinkimų įstatymo  atsiradimui.

Šio pažado A.Skardžius nevykdė. Tačiau jis paaiškino kodėl. Tam kad atsirastų toks įstatymas, reiktų pakeisti apie trisdešimt įvairių įstatymų.

Antras punktas, kurį pasirašė abi pusės, buvo įpareigojimas  siekti bevizio režimo pasienio gyventojams  su Kaliningrado sritimi. A.Skardžius patikino, kad šiai idėjai jis pritaria ir deda pastangas tokio įstatymo atsiradimui. Tačiau čia ne tik Lietuvos klausimas, toks įstatymas gali gimti pritarus ir Rusijos pusei.

Na ir paskutinis punktas pasirašytas A.Skardžiaus, jog jis bus prieš Lietuvoje statomą atominę elektrinę. “Dėl elektrinės nuomonės nekeičiu, aš prieš‘‘ – sakė Artūras Skardžius. Už savo partiją šiuo klausimu, Seimo narys atsakyti nesiryžo.

Į klausimą apie emigraciją, A.Skardžius atsakė ryžtingai: -„Jei būčiau jaunas, iš Lietuvos  išvažiuočiau. Vienas iš stojimo į Europos sąjunga tikslų ir buvo, kad atsirastų galimybė jauniems žmonėms išvykti padirbėti svetur“, – baigė A.Skardžius.

Renginį organizavęs Šilutės Jungtinio demokratinio judėjimo pirmininkas Rimas Jaruškevičius sakė, kad artimiausiu metu bus rengiamas susitikimas su Šilutės miesto mere.

 

Vienas iš klausimų, kuris buvo užduotas A.Skardžiui, buvo apie santykius su Seimo nariu Kęstu Komskiu. Šio klausimo atsakymą žiūrėkite video medžiagoje:

meslaisvi.lt