D.Jančaras: Kam dirba Kęstas Komskis?

Nieko daugiau Gruodžio 1 dieną Lietuvos Seimo pirmininkės pavaduotojas Kęstas Komskis išplatino pranešimą žiniasklaidai pavadinimu „Kam dirba VRK pirmininkas Z.Vaigauskas?” K.Kosmkis susirūpino, kad VRK pradėjo rinkiminių apygardų teritorijų perskirstymą anksčiau nei buvo planuota iki šiol. Pagal naują VRK projektą  jau 2016 metų Seimo rinkimuose Šilutės-Pagėgių apygarda, kurioje ir greičiausiai planavo rinkimuose dalyvauti K.Komskis gali būti panaikinta,  jos vietoje atsiras Šilutės apygarda, o Pagėgiai bus prijungti prie Jurbarko. Tokias permainas K.Komskis vadina absurdiškomis, Pagėgius jis mato kaip mažąja Lietuva, kurie turėtų glaustis prie Šilutės, o su Jurbarku pasak K.Komskio Pagėgiai susiję tik tiek, kad yra kaimynai. Nieko daugiau. Tačiau tai yra netiesa. Arba K.Komskis nežino, arba apsimeta, kas labiau tikėtina. Atvirkščiai, Pagėgiai jau seniai bendradarbiauja su Jurbarko savivaldybe, beje tą bendradarbiavimą iš Pagėgių pusės koordinuoja tos pačios partijos kuriai priklauso ir K.Komskis nariai. Vietos Veiklos Grupė „Pagėgių kraštas” jau seniai kartu su Jurbarko VVG „Nemunas” kartu dalyvavo keliuose projektuose.Pagėgiai Jurbarkas

Įdomiausia tai, kad vienas iš projektų  vadinosi  „Pagėgių ir Jurbarko krašto kaimo gyventojų verslumo ugdymas atgaivinant ir komercializuojant Mažosios Lietuvos regiono paveldą“. Pirmas iš uždavinių, kurį kėlė projekto rengėjai buvo atgaivinti Mažosios Lietuvos regiono paveldą ir įtraukti vietos bendruomenes į vietos produktų kūrimo bei realizavimo procesą. Čia kaip tik apie Mažąją Lietuvą, kuriai Jurbarko pranešime žiniasklaidai K.Komskis priskirti nenori. Šis projektas truko net du metus. Keista, kad K.Komskis to nežino. Nežino Seimo pirmininkės pavaduotojas ir kad abi šios Jurbarko ir Pagėgių VVG įgyvendino dar vieną projektą, kuris vadinosi „Savanorių VVG „Nemunas“ bei VVG „Pagėgių kraštas“ teritorijose parengimas ir paslaugų kaimo jaunimui teikimas“. Jo tikslai buvo parengti savanorius, kurie padėtų spręsti jaunimo užimtumo problemas ir mažintų socialinę atskirtį VVG „Nemunas“ bei VVG „Pagėgių kraštas“ teritorijose.

Taigi, kodėl K.Komskio pranešime žiniasklaidai apie tai nieko nematome? Akivaizdu, kad ne tos priežastys, kurias įvardino K.Komskis jį neramina. Esu įsitikinęs, kad visi gerai žino, dėl ko šis politikas puolė į paniką ir vedamas emocijų paskubomis išplatino pranešimą, kuris man kelią juoką. Jis tarp Pagėgių ir Jurbarko nemato jokių sąlyčio taškų, tuo tarpu jo artimiausi bendražygiai Pagėgiuose jau seniai kartu su kaimynine savivaldybe įsisavina Europos Sąjungos milijonusPagėgiai Jurbarkas 2. Ko vis dėl to bijo K.Komskis? Greičiausiai to, kad būsimo 2016 metų Seimo jam gali tekti nematyti, juk tokio administracinio aparato, kuris dirbtų per rinkimus jam, Jurbarke jis neturi. Šio rajono savivaldybėje yra tik du partijos Tvarka ir Teisingumas Tarybos nariai.

Matant tokias K.Komskio gruodžio 1-osios  rašliavas, kurios prieštarauja jau senam Pagėgių ir Jurbarko rajonų  bendradarbiavimui kyla klausimas: kam dirba Kęstas Komskis? Turiu ir atsakymą – greičiausiai sau.

meslaisvi.lt