R.Kelneris prabilo apie Pagėgių mero šantažą Tarybos nariams(video)

R.Kelneris daugiau tylėti nebegali.

R.Kelneris daugiau tylėti nebegali.

2015 m. lapkričio 26 d., 14 val., Pagėgių savivaldybės posėdžių salėje  vyko Pagėgių savivaldybės V-ojo šaukimo tarybos 8-asis posėdis. Apie jame svarstytus klausimus dar daug rašysime, ypač apie vieną iš mūsų manymu svarbiausių šiame posėdyje svarstytų klausimų, vėjo jėgainių parkų išdėstymo specialiojo plano patvirtinimą. Tačiau net ir šio daug diskusijų visuomenėje susilaukusio priimto sprendimo viešinimas kol kas palauks, visų pirma norime informuoti mūsų skaitytojus apie tai, ką posėdyje atskleidė Pagėgių savivaldybės Tarybos narys, Lietuvos Valstiečių ir Žaliųjų sąjungos atstovas R.Kelneris. Intriga tarybos posėdžio pabaigoje prasidėjo, kuomet ir buvo svarstomas klausimas susijęs su vėjo jėgainių plėtra Pagėgių savivaldybėje. Opozicijos lyderiui Edgarui Kuturiui išdėsčius argumentus(apie juos rašysime vėliau), visa tarybos opozicija šį klausymą svarstyti atsisakė. Sudėtingiausia tokį sprendimą greičiausiai priimti buvo opozicijoje esančiam Remigijui Kelneriu. Jo žemėse jau stovi keletas tokių jėgainių. Turbūt todėl politikas  jautė pareigą išsakyti ir savo poziciją dėl tokių jėgainių plėtros savivaldybės teritorijoje:

„Mes Lietuvos Valstiečių ir Žaliųjų sąjungos nariai iš principo esame už žaliąją energiją ir už tokios kaip vėjo kuriamos energijos kūrimą, bet šiandieną mes pateikėme prašymą, kad šis klausimas būtų atidėtas, nes yra be galo daug neatsakytų klausimų, vienas iš jų Lietuvos kariuomenės pastabos. Net jeigu aš ir balsuočiau „už”, šiandien to padaryti negaliu, nes į mūsų partijos prašymą valdantieji nesureagavo ir net nebandė svarstyti šio sprendimo atidėjimo, todėl mes nuo balsavimo nusišalinsime.” Po šių argumentu R.Kelneris kartu su visa opozicija išėjo iš posėdžio salės.Tokie opozicionieriaus veiksmai labai nepatiko Pagėgių merui. Jis vos susilaikydamas nuo pykčio protrūkio pradėjo savo likusiems partiečiams moralizuoti pasišalinusį R.Kelnerį:

„Labai apgailestauju, kad išėjo tas ūkininkas, ant kurio žemių yra labai daug statoma jėgainių. Partinė veidmainystė matau tebesitęsia. Man kiti ūkininkai dėkoja, kad jėgainininkai kelius sutvarkė, verslas turėjo irgi pajusti jėgainių statybos naudą. Juk statytojai kažką iš kažko pirko, nu kad ir tą patį žvyrą keliams. Tai yra didelės pridėtinės vertės. Politiniai žaidimai manyčiau, kada yra ant jų pačių žemių statoma ir paimti išeiti iš salės, nu nežinau, turėtume suprasti tik kaip žaidimą. Mes skaitosi dabar vieni turime nubalsuoti, kad Kelneris kažkada geriau gyventų, na bet aš tikrai balsuosiu ne dėl Kelnerio, aš balsuosiu dėl savivaldybės ateities, aš tikrai matau, ten kur yra statomos vėjo jėgainės yra žmonių mažėjimas. Jeigu ir atsitiks, kad reiks pastatyti jėgainę nuo gyvenamo namo 200metrų, tai jėgainininkai nupirks tokią sodybą ir tai yra tik pliusas, žmogus galės išvažiuoti gyventi kitur”-prieš balsavimą sakė V.Komskis

Į tarybos posėdžių salę sugrįžę opozicijos nariai išgirdo Pagėgių mero repliką. V.Komskis R.Kelneriui išdidžiai pareiškė, kad  jam nesant salėje jis papasakojo savo partiečiams apie jo partinę veidmainystę.”Nemato savo atsakingumo, nusišalino nuo šio klausimo, aš čia konkrečiai turiu omenyje Remigijų Kelnerį, tikrai ant jo žemės jau yra ne viena jėgainė ir todėl tokie veiksmai jo nepuošia, tai yra tik politikavimas”- priminė V.Komskis.

R.Kelneris kantriai ir korektiškai išklausė V.Komskio puolimo. Jis toliau dalyvavo posėdyje kuriame dar liko svarstyti vieną klausimą, tačiau posėdžiui pasibaigus, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas kreipėsi į visus tarybos narius, kad pastarieji išklausytų jo viešo pareiškimo. V.Komskis, kartu su savo sūnėnu Kęstučiu Komskiu atrodo tokio pareiškimo klausytis nepanoro, jie greičiausiai tik dviese žinojo, ką nori pasakyti R.Kelneris, todėl abudu greitai „nėrė” iš posėdžių salės. Likusiems tarybos nariams R.Kelneris papasakojo, kad prieš šį posėdį susilaukė V.Komskio šantažo dėl balsavimo vėjo jėgainių klausimu, todėl nusišalindamas nuo klausimo svarstymo ir supykdė Pagėgių merą.

” Susitikime prieš Tarybos posėdį su V.Komskiu sakiau, kad manęs nereikia moralizuoti, tačiau tai iš tikrųjų buvo šantažas. V.Komskis man grasino, kad jeigu tu nebalsuosi už vėjo jėgainių plėtros sprendimą, tuomet aš padarysiu pranešimus apie situaciją tavo žemėse, kad tu stataisi, o balsuoti atsisakai. Aš tave apkaltinsiu politikavimu. Grįžęs į posėdžių salę išgirdau, kad meras savo prieš -posėdinius grasinimus panaudojo, todėl aš svarstysiu galimybę kreiptis į atitinkamas tarnybas.”- pranešime teigė V.Kelneris. Greta sėdėjęs opozicijos lyderis Edgaras Kuturys padrąsino kolegą sakydamas, kad tą padaryti reikia būtinai.

Nors Pagėgių meras sakė kad R.Kelnerio nepuošia jo nusišalinimas nuo klausimo svarstymo, meslaisvi redakcija mano, kad atvirkščiai, R.Kelneris parodė, kaip turi dirbti kiekvienas Tarybos narys. Vertindamas asmenines gyvenimo aplinkybės R.Kelneris tikrai turėjo motyvų balsuoti „Už” tokių jėgainių plėtrą,tačiau jis  parodė, kaip reikia dirbti komandoje ir savo asmeninius interesus nemaišyti su politinės komandos darbu. Vienas iš stambiausių Pagėgių savivaldybės ūkininkų ir daug darbo vietų sukūręs politikas įrodė, kad esant tarp „dviejų” ugnių jis sugeba pasielgti garbingai.

Likę vienui vieni „tvarkiečiai” beveik vienbalsiai nubalsavo už tokių jėgainių plėtrą Pagėgių savivaldybėje. Vienintelis R.Špečkauskas susilaikė, tačiau dėl to sulaukė V.Komskio pastabos, kas dar kartą patvirtina R.Kelnerio viešo pareiškimo esmę. Apie tai dar tikrai parašysime ir parodysime.

R.Kelnerio viešas pareiškimas :

meslaisvi.lt