Pagėgių rinkėjų apgavikai, privalome apie juos žinoti

Ričardas Bartkevičius

Intelektualus Ričardas Bartkevičius

Ričardas Bartkevičius save pristatantis  intelektualiu žmogumi, 2015 metų savivaldybių Tarybų rinkimuose gavo Pagėgių savivaldybės rinkėjų pasitikėjimą. Už jį savo balsą atidavė 325 savivaldybės gyventojai. To pakako, kad R.Bartkevičius patektų į Pagėgių savivaldybės Tarybą. Tačiau naujasis tarybos narys savo Stoniškių seniūno darbo vietos prarasti nenorėjo, todėl mandato atsisakė. Pasitraukus iš „tvarkiečių” į tarybą patekusių narių sąrašo, jo vietą užimė žemiau esanti sąraše Kristina Dvarvytienė. Pastaroji buvo ir 2011- 2015 metų Pagėgių savivaldybės tarybos nare. Praeitoje kadencijoje K.Dvarvytienė ne tik kad neparengė nei vieno sprendimo projekto, bet apskritai Pagėgių savivaldybės Tarybos posėdžiuose sėdėjo lyg pelė po šluota. Beje, 2011 metais tas pats Ričardas Bartkevičius taip pat atsisakė Pagėgių savivaldybės Tarybos nario pareigų dėl kitos savivaldybės įstaigos darbo vietos. Į klausimą ar nesijaučia apgaudinėjantis rinkėjų, Ričardas Bartkevičius atsakė:

„Aš esu per daug intelektualus žmogus, kad kažką apgaudinėčiau”.

Kitas apgavikas, Vilkyškių seniūnas Darius Jurkšaitis buvo šiek tiek santūresnis. Išgirdęs tą patį klausimą jis tik gūžtelėjo pečiais.

Darius Jurkšaitis, nuotraukoje tarp moterų

Darius Jurkšaitis, nuotraukoje tarp moterų

D.Jurkšaitis taip pat kandidatavo į Pagėgių savivaldybės Tarybą ir surinkęs 403 rinkėjų balsus pelnė šią garbingą savivaldybės vietą. Tačiau jam jos pasirodo taip pat nereikia. D.Jurkšaitis mieliau renkasi seniūno darbą. Vietoje jo į Pagėgių savivaldybės tarybą iš „tvarkiečių” sąrašo pateko Renutė Ona Andrijauskienė. Ji kaip ir K.Dvarvytienė buvo ir praeitos kadencijos Tarybos nare. Prabuvusi ten keturis metus R.O.Andrijauskienė lygiavosi į kolegę K.Dvarvytienę , posėdžiuose nekalbėjo ir sprendimų taip pat jokių neparuošė. Jau tapo įprasta, kad Pagėgių savivaldybėje kandidatais į savivaldybės Tarybos narius eina savivaldybės įstaigų darbuotojai. Kai kurie iš jų, tokie kaip socialinė darbuotoja Lina Lauciutė, iš karto prisipažino, kad jei laimėtų tarybos nario mandatą, jo atsisakytų. Melo ir veidmainysčių persisunkusiuose Pagėgiuose svarbiausia gražūs šaligatviai, tuo tarpu valdžioje esantys veikėjai niekaip nesupranta, kodėl kiekvienais metais Pagėgių savivaldybėje vidutiniškai sumažėja 80 mokyklinio amžiaus vaikų. Apie tai rašysime ateityje.

meslaisvi.lt