Lietuvos anoniminių alkoholikų draugija paminėjo 35 metų sukaktį

Renginio kulminacija vyko prie pat jūros

Birželio 30 d. Šventojoje Lietuvos anoniminių alkoholikų draugija paminėjo savo 35 metų gyvavimo Lietuvoje metines. Į pajūrį iš visos Lietuvos susirinko virš tūkstančio šios draugijos narių ir jų artimųjų. Buvo svečių iš Latvijos, Lenkijos, Ukrainos, JAV ir kitų valstybių. Visą dieną vyko įvairūs renginiai. Ne tik šventės dalyviai, bet ir visi norintys galėjo patekti į atvirus AA susirinkimus , kuriuos draugija surengė poilsio bazės „Energetikas” salėje.

Poilsio bazė „Energetikas” puikiai tinka masiniams renginiams

Greta salės atviroje erdvėje vyko grupės „Hiperbolė” koncertas, vakare šventės dalyviai galėjo pašokti čia pat suorganizuotoje diskotekoje. Minėjimo kulminacija vyko prie pat Baltijos jūros, ten buvo uždegtas ypatingas laužas.

ANONIMINIAI ALKOHOLIKAI – tai draugija vyrų ir moterų, kurie dalijasi savo patirtimi, jėgomis ir viltimi, norėdami padėti sau ir kitiems sveikti nuo alkoholizmo. Pats dalijimasis vyksta susirinkimuose, kuriuos organizuoja AA grupės visoje Lietuvoje. Jų registruota yra jau 130. Susirinkimų vietą ir laiką galima sužinoti svetainėje aalietuvoje.org

Norinčių išgirsti apie blaivų gyvenimo būdą netrūko

Pasauline tapusi anoniminių alkoholikų draugija buvo įkurta Jungtinėse Amerikos Valstijose 1935 metais Akrone (Ohajo valstijoje), susitikus žinomam chirurgui ir verslininkui iš Niujorko. Abu jie buvo beviltiški alkoholikai ir jiems buvo lemta tapti AA draugijos įkūrėjais. 

Anoniminiai alkoholikai visus kenčiančius nuo alkoholio vartojimo kviečia išbandyti jų sveikimo metodą, patirtis rodo, kad tai yra labai veiksminga.

Jei kam aktuali alkoholizmo problema, geria pats ar yra geriančio artimasis, susiraskite AA, jos nariai gali jums padėti.

meslaisvi.lt