Kultūros ministerija stebės, kokį turinį internete vartoja gyventojai.

Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija užsimojo sukurti Lietuvos Respublikai pritaikytą Metodiką, kuria remiantis būtų galima periodiškai stebėti Lietuvos gyventojų nelegalaus turinio (filmų, serialų, vaizdo įrašų,televizijos laidų ir sporto transliacijų, muzikos kūrinių, knygų (e. knygų, audio knygų), el. laikraščių ir žurnalų, natų, žaidimų, mokomojo tyrinio ir kt.) vartojimą, išsiaiškinti visuomenės požiūrį (ir jo pokytį) į piratavimą, stebėti visuomenės nuostatų, įpročių ir nelegalaus turinio naudojimo kaitą. Metodikos sūkurimui Kultūros ministerija
numačiusi 25 000 Eur. , centriniame viešųjų pirkimų portale ministerija paskelbė konkursą, kuriuo sieks atrinkti metodikos kūrėjus.

Lietuvos kultūros tarybos užsakymu 2021 m. atlikto Lietuvos gyventojų dalyvavimo kultūroje ir pasitenkinimo kultūros paslaugomis tyrimo duomenimis išaugo filmų vartojimas. Tyrimo duomenys rodo, kad 2017 m. filmus žiūrėjo 91 proc. gyventojų, o 2020 m. 96 proc. gyventojų. Karantino metu 43 % gyventojų filmus žiūrėjo internete, tačiau tik 20 % visų gyventojų sutiktų mokėti už nuotolinį turinį ateityje.Taip pat tyrime nurodyta, kad 46% Lietuvos gyventojų prenumeravo filmų platformas, o 50% prenumeravo muzikos turinį.

meslaisvi.lt