Gavusi virš milijono iš Valstybės rezervo lėšų, A.Bilotaitė paaiškino, kaip pareigūnams bus išdalintos lėšos.(video)

Rugpjūčio 25d. LR vyriausybės posėdyje , atsižvelgiant į Vidaus reikalų ministerijos prašymą, buvo pritarta sprendimui, skirti šiai institucijai 1mljn. 252 tūkst. Eur. Lėšos VRM bus paimtos iš Valstybės rezervo. Didžioji dalis pinigų 1mljn.,144 tūkst., bus panaudota pareigūnų ir kitų darbuotojų tiesiogiai dalyvavusių valdant ekstremalią situaciją Lietuvos-Baltarusijos pasienyje priemokoms už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą, už papildomų uždočių atlikimą ir atlygį už darbą poilsio ir švenčių dienomis, naktimis ir viršvalandinį darbą šių metų Liepos mėnesį kompensuoti. Likę 108 tūkst. Eur. bus panaudoti kitoms susidariusioms išlaidoms 2021 metais birželio ir liepos mėnesiais pasienyje su Baltarusija padengti.

A.Bilotaitė vyriausybės posėdyje dėkojo pareigūnams ir paaiškino, kaip bus paskirstytos lėšos. „Pareigūnai kurie saugo valstybės sieną ir neįleidžia asmenų, mėginančių neteisėtai kirsti siena ir patekti į Lietuvą turėtų gauti 50 proc. dydžio pareiginės algos priemoką.Pareigūnams, kurie užtikrina migrantų stovyklaviečių apsaugą ir vykdo riaušių malšinią būtu skiriama 30 proc. priemoka ir 20 proc. priemoka pareigūnams organizuojantiems ir vykdantiems viešosios tvarkos užtikrinimą stovyklavietėse, esančiose savivaldybių teritorijoje” -kalbėjo ministrė

A.Bilotaitė taip pat pridūrė, kad VRM yra priėmusi sprendimą , kad asmenims, kurie šiuo metu dirba sudėtingą darbą, patiria įtampą ir jeigu jie norės, galės gauti poilsį sanatorijose Palangoje ir Druskininkuose, taip pat bus skirtas finansavimas pareigūnų aprangai, kurie dirba šiuo metu lauko sąlygomis.

meslaisvi.lt